Plajele din nordul litoralului, invadate de alge

Email Imprimare PDF

 

Plajele din nordul litoralului românesc s-au umplut în aceste zile de alge, reprezentanţii Administraţiei Bazinele de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) reuşind cu greu să facă faţă acestui fenomen cauzat de încălzirea apei.

Potrivit responsabilului de comunicare al ABADL Cătălin Anton, zona de nord a litoralului romanesc se confruntă în această perioadă cu un fenomen de înflorire a algelor de o amploare foarte mare, sute de tone de alge fiind adunate în ultimele zile de pe plaje.

"Angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa au strâns de pe plaje aproximativ o mie de tone de alge, care au fost scoase de valuri la ţărm. În aceste zile cantităţi semnificative de alge se găsesc în sudul staţiunii Mamaia, precum şi pe unele sectoare de plaje din Constanţa. Precizăm că prezenţa masivă a algelor în apa mării, deşi provoacă disconfort, nu este dăunătoare sănătăţii turiştilor", a spus Anton.

El a subliniat însă că înflorirea algală masivă poate determina consumarea oxigernului din apă, fapt ce ar putea duce şi la un fenomen de mortalitate piscicolă.
Pentru a cauta cazare in Constanta, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Plajele din nordul litoralului, invadate de alge