Manastiri din Bucovina

Portalul turistic BestHotels.ro are întotdeauna destinaţia potrivită pentru cei care preferă să călătorească prin ţară. Astfel, am creat această secţiune dedicată patrimoniului cultural bogat pe care România îl deţine prin mănăstirile şi bisericile din zona Bucovinei, Maramureşului sau alte zone ale ţării. Mai jos găsiţi prezentări ale mănăstirilor din România, fotografii ale acestora şi desigur, sugestii de cazare în zonele acestor monumente istorice de o valoare inestimabilă pentru cultura României.

Bucovina este printre cele mai atractive si frecventate zone turistice de pe harta României. Nu intamplator de altfel, aceasta zona, vestita astazi in intreaga lume, a fost distinsa in anul 1975 cu premiul international “Pomme d’Or” de catre Federatia Internationala a Ziaristilor si Scriitorilor de Turism, iar multisecularele monumente de arhitectura cu fresce interioare si exterioare din acest colt de tara au fost trecute de UNESCO in lista monumentelor de arta universala.

Leagan de veche civilizatie, unde istoria se impleteste cu legenda, Bucovina pastreaza marturii ale prezentei omului din cele mai indepartate vremuri. Cele 96 de morminte de incineratie scoase la lumina la Zvoristea, ca si descoperirile arheologice de la Silistea Scheii, Suceava, Bosanci, Probota sau Dolhestii Mari atesta existenta unor asezari traco-getice si dacice bine conturate. Meleagurile bucovinene au fost martorii inchegarii si dezvoltarii in secolul XIV, a statului feudal independent al Moldovei. Asezari precum Baia, Siret, Suceava, Radauti pastreaza pana in zilele noastre constructii (cetati, ctitorii si case domnesti s.a.) din vremea primilor voievozi moldoveni. Alte localitati precum Putna, unde in 1871 festivitatile prilejuite de implinirea a 400 de ani de la zidirea ctitoriei lui Stefan cel mare s-au transformat, cu participarea lui Mihai Eminescu, Mihai Slavici, Ciprian Porumbescu si a altor tineri veniti din toate provinciile istorice romanesti, intr-o impunatoare manifestare a cunostintei de neam si de tara a romanilor de pretutindeni, evoca sugestiv rolul active pe care locuitorii suceveni l-au avut de-a lungul timpului pe scena istoriei.

Biserica Parhauti

Biserica Parhauti

Anul construcţiei: 1522 Construită de: Logofătul Gavril Trotuşan Locaţia: Părhăuţi, judeţul Suceava Sumar: Văzuţi de la distanţă, pereţii din piatră brută şi ferestrele mici dau bisericii imaginea unei fortăreţe de neînvins. Doar faţada vestică diferă: este străpunsă de patru mari deschideri, aflate pe două nivele.
 
Biserica Patrauti

Biserica Patrauti

Anul construcţiei: 1487 Construită de: Ştefan cel Mare Locaţia: Pătrăuţi, judeţul Suceava Sumar: Biserica „Sfânta Cruce” este mică, dar bine proporţionată, având doar pronaos, naos şi altar. Planul său este triconc, cu trei abside, cu un turn deasupra naosului.
 
Biserica Sf. Ilie

Biserica Sf. Ilie

Anul construcţiei: 1488 Construită de: Ştefan cel Mare Locaţia: Suceava, judeţul Suceava Sumar: Biserica Sf. Ilie a fost mai întâi construită pentru o mică mănăstire în afara oraşului Suceava. Acum nu mai există nici o mănăstire, iar oraşul s-a dezvoltat pe lângă biserică.
 
Manastriea Arbore

Manastriea Arbore

Anul construcţiei: 1503 Construită de: Luca Arbore Locaţia: Arbore, judeţul Suceava Sumar: Nu se cunoaşte datarea picturilor. O inscripţie descoperită înăuntrul bisericii specifică faptul că Dragoş, fiului preotului Coman din Iaşi, a pictat biserica în 1541, la cererea Anei, nepoata lui Luca Arbore. De obicei, se consideră aceasta ca fiind dată atât pentru picturile exterioare, cât şi pentru cele interioare.
 
Manastirea Balinesti

Manastirea Balinesti

Anul construcţiei: 1499 Construită de: Ioan Tăutu Locaţia: Bălineşti, judeţul Suceava Sumar: Forma bisericii este simplă. Corpul rectangular fără nici o absidă laterală şi o absidă estică poligonală erau destul de obişnuite în timpul domniei lui Ştefan cel Mare, dar capătul vestic rotund este unic.
 
Manastirea Dragomirna

Manastirea Dragomirna

Anul construcţiei: 1609 Construită de: Episcopul metropolitan Anastasie Crimca Locaţia: Mitocu Dragomirnei, judeţul Suceava Sumar: Biserica „Pogorârea Duhului Sfânt” este unică în toată România pentru proporţiile sale neobişnuite. De departe este cea mai înaltă şi cea mai strâmtă biserică întemeiată vreodată. Pereţii săi nu sunt pictaţi, dar sunt decoraţi cu gravuri din piatră.
 
Manastirea Humor

Manastirea Humor

Anul construcţiei: 1513 Construită de: Marele patron Toader Bubuiog Locaţia: Manastirea Humorului, judetul Suceava
 
Manastirea Moldovita

Manastirea Moldovita

Anul construcţiei: 1532 Construită de: Domnitorul Petru Rareş Locaţia: Vatra Moldoviţei, judeţul Suceava Sumar: Cea mai importantă caracteristică a Bisericii „Buna Vestire” este exonartexul cu cele trei bolţi în faţada vestică. Dintre toate bisericile bucovinene, picturile exterioare de aici s-au pastrat cel mai bine.
 
Manastirea Probota

Manastirea Probota

Anul constructiei : 1530 Construita de: Printul Petru Rareş Locatia: Probota, Judetul Suceava Sumar: Picturile din exteriorul bisericii Sf. Nicolae palesc in comparatie cu cele din interior care fac parte din cele mai deosebite de acest gen din Moldova. Manastirea a fost inclusa in patrimoniul national din 1993. Biserica si picturile exterioare si interioare ale ei cat si toate cladirile care apartin manastirii au fost restaurate de catre UNESCO in colaborare cu Guvernul Romaniei intre anii 1996 si 2000. Ramasite ale vechii manastiri au fost gasite in sapaturile arheologice care au fost facute.
 
Manastirea Putna

Manastirea Putna

Anul construcţiei: 1466-1469 Construită de: Ştefan cel Mare Locaţia: Putna, judeţul Suceava Sumar:Actuala biserică a fost practic reconstruită între 1653 şi 1662 de către Vasile Lupu şi urmaşii săi.
 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Mănăstiri din Bucovina