Saline

Cu siguranţă marea majoritate dintre noi am auzit despre una sau mai multe saline din România. Este foarte important de ştiut că salinele, pe lângă faptul că sunt vizitate ca obiective turistice, au proprietăţi terapeutice extraordinare fiind de asemenea vizitate de foarte multe persoane care vin să se trateze de diferite afecţiuni. Dacă suferi de astm bronşic sau ai o imunitate slabă, o cură balneară în salină îţi poate ameliora starea de sănătate.

În această secţiune intitulată Saline, vă oferim mai multe informaţii despre salinele din România şi tot aici puteţi găsi posibilităţi de cazare în zona acestor saline, în cazul în care vreţi să mergeţi pentru tratament sau doar ca turişti.

Salina Turda

Salina Turda

Prima atestare documentară a extragerii sării în Turda datează din anul 1271. Zăcământul de la Turda este situat în nord-estul oraşului pe o suprafaţă de 45 kmp. Conţinutul de NaCl se situează în jurul valorii de 99%.
 
Salina Praid

Salina Praid

Localitatea Praid este cea mai mare comună din Harghita. În centrul Praidului se află răscrucea de drumuri prin care se poate ajunge spre nord, peste pasul Bucin, în Gheorgheni, iar spre sud-est prin Corund, în Odorheiu-Secuiesc. Bazinul Praidului este delimitat dinspre nord, est şi sud-est de Munţii Gurghiului şi din partea sud-vestica de platoul Siclod prin versantul Harom.
 
Salina Ocna Mureş

Salina Ocna Mureş

Este o staţiune balneoclimaterică aflată la 258 m altitudine cu un interes turistic deosebit, datorită lacurilor aflate pe masivul de sare. Staţiunea oferă mail multe instalaţii de tratament, printre care: un solariu cu amenajări pentru aeroterapie şi helioterapie, instalaţii pentru electroterapie, băi calde, apă minerală sărată concentrată.
 
Salina Ocnele Mari

Salina Ocnele Mari

Salina Ocnele Mari este amenajată la 225m faţă de nivelul mării se întinde pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi. Prin inhalarea aerosolilor, căile respiratorii sunt curăţate de focarele de infecţie, prezente atât la adulţi dar mai ales la copii.
 
Salina Slănic Prahova

Salina Slănic Prahova

Oraşul este înconjurat de peisaje pitoreşti şi dispune de oferte de cazare, tratament şi divertisment pe placul tuturor, fiind locul ideal pentru petrecerea unei vacanţe. Staţiunea balneoclimaterică este situată la 400m altitudine fiind inconjurată de dealuri cu păduri de stejar şi livezi de pomi fructiferi.
 
Salina Târgu Ocna

Salina Târgu Ocna

Este situată în inima Moldovei, pe valea Trotuşului, în perimetrul oraşului Târgu Ocna din judeţul Bacău. Bază de agrement aflată la 240m adâncime, oferă condiţii optime pentru: relaxare, mişcare, tratarea afecţiunilor respiratorii. Lacul cu apă sărată şi cascada completează un peisaj fascinant.
 
Salina Ocna Sibiului

Salina Ocna Sibiului

Ocna Sibiului este o staţiune turistică situată la 15 km nord de Sibiu, pe valea râului Visa. Prima staţiune balneară a fost înfiinţată aici în anul 1845 şi, de atunci, Ocna Sibiului şi-a atras renumele datorită lacurilor heliotermice formate în locul unor vechi mine de sare surpate. Pe masivul de sare de la Ocna Sibiului se află un complex de 15 lacuri sărate.
 
Salina Cacica

Salina Cacica

Salina Cacica a fost deschisă în 1791 şi este un unicat prin faptul că galeriile sale sunt săpate manual, are 8200 de galerii armate cu lemn. După coborârea câtorva trepte de lemn vizitatorul poate admira o impresionantă sculptură în sare "Iisus răstignit", capela romano-catolică Sf. Varvara aflată la 21 m adâncime, capela ortodoxă şi sala de dans denumită şi "Sala Ing. Agripa Popescu".
 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Saline