Noutăţi şi ştiri

România se promovează pe piața olandeză

Email Imprimare PDF

România se promovează pe piața olandeză

 

În perioada 10 - 15 ianuarie 2017, se desfășoară la Utrecht (Olanda), cea de-a 47-a ediție a târgului de turism Vakantiebeurs. Acesta este cel mai mare eveniment de profil din Benelux, atât din punct de vedere al suprafeţei expoziţionale, cât şi al numărului de vizitatori şi expozanţi. Adresat publicului şi specialiştilor, manifestarea reuneşte profesioniști din domeniul turismului mondial.

Printre cei peste 1.200 de expozanți, România este prezentă la ediția 2017 cu un stand național. Împreună cu Ministerul Turismului / Autoritatea Națională pentru Turism, participă reprezentanți ai tour operatorilor din România, ai campingurilor olandeze din țara noastră și ai companiei aeriene Tarom. La standul României va fi prezent și domnul Consul Onorific, Jan Van Putten, primar al orașului Putten timp de 32 de ani, personalitate care promovează constant țara noastră.

Vakantiebeurs este un târg cu tradiție, la care România a participat din anii 1970 până în anul 2010. După o absență de 4 ani, România a reluat tradiția participării la acest prestigios târg în anul 2015. Anul acesta, standul României are 20 mp și se află în Pavilionul 10 - D044 al complexului expozițional destinat Europei Centrale și de Est.

Prima zi a târgului, 10 ianuarie 2017, va fi destinată profesioniștilor din domeniu, iar din 11 în 15 ianuarie salonul va fi deschis publicului larg.

Vineri, 13 ianuarie 2017, începând cu ora 17:00, la standul României va avea loc o degustare a diferitelor vinuri românești și produse gastronomice tradiționale oferite de către ambasada României de la Haga. La începutul acestui eveniment E.S. doamna Ambasador Brândușa Predescu se va adresa celor prezenți.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

CITESTE MAI MULT...

Sursa: www.horeca.ro

România participă în perioada 12-15 ianuarie la târgul “Ferien Messe 2017” din Viena

Email Imprimare PDF

România participă în perioada 12-15 ianuarie la târgul “Ferien Messe 2017” din Viena

 

În perioada 12-15 ianuarie, România va participa cu un stand național de 120 m² la Târgul Internațional de Turism "Ferien Messe 2017" din Viena, cea mai importantă manifestare de acest gen din Austria.

La standul României vor fi prezenți 27 de expozanți, reprezentând agenții de incoming, destinații turistice și prestatori de servicii turistice. Regiune parteneră a standului României din acest an va fi Maramureșul, care va prezenta oferta sa turistică, meșteri populari, dansuri și muzică tradițională autentică. Printre expozanți se va mai afla și compania națională Tarom. În premieră, la standul României de la Viena își va prezenta oferta și o firmă specializată pe turismul ecvestru. Turismul de sănătate va fi reprezentat de către stațiunea Băile Felix. Dintre destinațiile românești, alături de Maramureș, se vor cunoscute și Sibiul, Clujul, Timișoara și Oradea. Oferta de off-road și cea de ecoturism nu vor lipsi din stand, ambele fiind solicitate pe piața de profil din Austria.

Pe toată durata târgului, România va fi prezentă zilnic pe scena principală a târgului cu dansuri și muzică din Maramureș.

Azi, 12.01.2017, între orele 12:00-14:00, pentru prezentarea Maramureșului, regiune parteneră a standului, va fi organizat un prânz pentru specialiști și presă. De asemenea, în cadrul campaniei de promovare a ofertei gastronomice a țării noastre, sâmbătă, 14 ianuarie, România va fi prezentă, cu sprijinul ADPT Sibiu, în secțiunea Genuss, zona dedicată gastronomiei, cu un program de live-cooking.\

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

CITESTE MAI MULT...

Sursa: www.horeca.ro

România participă la târgul de turism C.M.T. (Caravan, Motor, Tourismus) din Stuttgart

Email Imprimare PDF

România participă la târgul de turism C.M.T. (Caravan, Motor, Tourismus) din Stuttgart

 

Ministerul Turismului (fosta Autoritate Națională pentru Turism) va participa în perioada 14-22 ianuarie 2017, la târgul de turism C.M.T. (Caravan, Motor, Tourismus) la Stuttgart, Germania.

Acesta este considerat cea mai mare manifestare pentru public din lume în aceasta combinație: turismul general și turismul cu caravană, numărul vizitatorilor ridicându-se la aproximativ 240.000 anual. Târgul se adresează următoarelor segmente: turismul cu caravane, turismul motorizat, cicloturismul, turismul de aventură, drumeţii, golf, cură, tratament și welness și turismul cultural. În cadrul târgului vor fi 2.012 expozanți, din 98 de țări.

România a participat de două ori în calitate de țară parteneră la acest eveniment, în 2009 și 2015. Impactul participării Autorității Naționale pentru Turism la ediția din 2015 s-a tradus prin nenumărate articole în presa scrisă și în on-line, reportaje radio și TV, apariții care (dacă ar fi fost plătite) ar fi reprezentat echivalentul unei investiții de 3.500.000 Euro. Prezența României la C.M.T. 2015 a însemnat, în fapt, o promovare extinsă și de impact a destinației România, fără costuri suplimentare din partea statului român.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

CITESTE MAI MULT...

Sursa: www.horeca.ro

Ultima actualizare în Joi, 12 Ianuarie 2017 16:09

APC solicită constituirea unui fond de garantare a vacanțelor

Email Imprimare PDF

APC solicită constituirea unui fond de garantare a vacanțelor

 

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC) solicită constituirea unui fond de garantare a vacanțelor, ca urmare a intrării în insolvență, în ultimele 10 zile, a două agenții de turism, lucru care a dus la păgubirea a mii de consumatori. Potrivit asociației, la o cifră de afaceri anuală de 1 miliard de euro a agenţiilor de turism din România, achitarea de către fiecare agenţie de turism a unei taxe anuale de 0,1% din cifra de afaceri ar duce la realizarea unui fond de garantare necesar despăgubirii consumatorilor ajunsi în astfel de situaţii.

"Intrarea în insolvenţă, în ultimele 10 zile, a două agenţii de turism a dus la păgubirea a mii de consumatori şi la imposibilitatea ca aceştia să-şi recupereze integral sumele de bani plătite celor două agenţii de turism. Actuala formă de protecţie a consumatorilor de servicii turistice prin intermediul poliţelor de asigurare încheiate de către agenţiile de turism ca şi obligaţie legală, nu asigură o protecţie financiară completă a consumatorilor în situaţia intrării în insolvenţă/ faliment a agenţiilor de turism. Totodată, actualul sistem contravenţional, care prevede sancţiuni cuprinse între 400 şi 1000 lei nu oferă suficientă putere de coerciţie ANPC-ului şi ANT-ului pentru a asigura gradul de ordine necesar unei bune desfăşurări a activităţilor din domeniul turismului. Având în vedere criza creată de cele două agenţii de turism care poate genera oricând un tsunami în turismul românesc, APC solicită Guvernului României adoptarea, de îndată, a unei ordonanţe de urgenţă care să prevadă constituirea unui fond de garantare a pachetelor de servicii turistice achitate, în avans, de consumatori. La o cifră de afaceri anuală de 1 miliard de euro a agenţiilor de turism din România, achitarea de către fiecare agenţie de turism a unei taxe anuale de 0,1% din cifra de afaceri ar duce la realizarea unui fond de garantare necesar despăgubirii consumatorilor ajunsi în astfel de situaţii. Acest fond ar trebui gestionat de ANT care, în situaţia intrării în insolvenţă/faliment a unei agenţii de turism, să aibă posibilitatea legală să despăgubească consumatorii păgubiţi în maxim 10 zile calendaristice.", a precizat domnul Conf. Univ. Dr. Costel Stanciu, presedinte APC.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

CITESTE MAI MULT...

Sursa: www.horeca.ro

Ultima actualizare în Luni, 12 Septembrie 2016 12:59

Pagina 1 din 866

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri