Atracţii turistice

Destinațiile last minute preferate de români

Email Imprimare PDF

Destinațiile last minute preferate de români

 

Anul acesta, turiștii alocă, în medie, câte 400 euro/persoană pentru o vacanță last minute de o săptămână în Grecia, cu 50 euro/persoană mai mult față de bugetul mediu cheltuit în aceeași perioadă a anului trecut.

De asemenea, turiștii care călătoresc în Cipru, Malta sau Spania sunt dispuși să cheltuie până la 600 euro/persoană pentru un sejur de 7 zile. 

Conform Paravion.ro, una dintre cele mai importante agenții de turism online din România, turiștii români aleg destinațiile last minute datorită prețurilor scăzute ale vacanțelor. 

Astfel, pentru o săptămână petrecută în Grecia, bugetul mediu pe care turiștii sunt dispuși să îl aloce este de 400 euro/persoană, în creștere cu aproape 10% în raport cu aceeași perioadă a anului trecut.

“Insulele Zakynthos, Creta, Corfu, Rhodos și Santorini sunt cele mai populare destinații de tip last minute în rândul turiștilor tineri și de vârstă mijlocie. Aceștia sunt atrași de prețurile avantajoase practicate de operatorii din această țară, precum și de facilitățile de relaxare oferite de insule. Alte destinații preferate de turiști sunt Cipru, Malta și Spania”, declară Remus Vișan, managing director Paravion.ro.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

CITESTE MAI MULT...

Sursa: www.dailybusiness.ro



Mocanita de la Viseul de Sus

Email Imprimare PDF

 

Mocanita de la Viseul de Sus

 

Mocanita

Mocanita este un tren forestier, a carui utilizare in Romania este din ce in ce mai restransa - pe langa vechimea utilajelor si costurile mari de intretinere, mocanita trebuie sa faca fata si noilor posibilitati de transport, care au o fiabilitate mai buna. Totusi, dincolo de aceste greutati, mocanita supravietuieste - in buna masura datorita nevoii de deplasare a localnicilor, dar mai ales pentru ca a devenit un obiectiv turistic.

Cu mocanita pe Valea Vaserului

O excursie cu mocanita pe valea acestui rau din Maramures este ceva inedit. Construita intre anii 1930 - 1933, linia ferata pe ecartament ingust (760 mm) are o lumgime de 56 km, intre Viseu si Izvorul Comanului. Pe aceste traseu, cea mai inalta altitudine a liniei ferate este in zona Comanu (1.100 m), plecarea din Viseu fiind la altitudinea de 600 m. Locomotivele, model "Resita", sunt fabricate in anii "50, greutatea locomotivei este de 24,8 tone cu combustibil, iar goala de 20 tone. Vagoanele pentru turisti pot fi vagoane terasa sau vagoane clasa, dar exista si vagoane pentru materiale, platforme si lemn.

Dupa ce isi completeaza provizia de lemne si de apa, mocanita se urneste, pufaind si bufnind din greu. Urcusul este dificil de aceea acest  tren forestier face dese opriri pentru alimentare la gurile paraielor, de unde incarca apa. Micile halte de pe traseu - Novat, Cozia, Bardau, Botizu, Faina - erau candva districte silvice, insa in prezent cabanele din lemn sunt lasate in paragina. Halta Faina (situata la 34 de km de Viseu) este cea mai rasarita, cu cele cateva gospodarii si patru casute de vacanta, care, asezate dincolo de raul Vaser, la poala padurii, pot oferi adapost pentru circa 20 de turisti. 

Drumul pana la capatul acestui traseu (Izvorul Comanului, la doi kilometri de granita cu Ucraina) dureaza aproape opt ore. Dupa ce agata platformele cu busteni de brad, mocanita se intoarce, dupa alte sase ore de coborare, la Viseu.

Cum se ajunge la Viseul de Sus
Cu trenul: pe ruta Bucuresti-Sighetul Marmatiei - coborati in statia Viseul de Sus. Cu masina: din Baia Mare sau Satu Mare, pe traseul Sighet - Valea Viseului pana la destinatie. De la Campulung Moldovenesc sau Vatra Dornei, se trece prin Pasul Prislop, se ajunge la Borsa, iar de aici la Viseu. Din Transilvania, urmand soseaua care insoteste celebra cale ferata Salva - Viseu, pana la Moisei, iar de aici in numai zece minute se ajunge la Viseu.

Program:

28 iunie - 16 septembrie 2012

Zilele de funcţionare:

Zilnic

Plecarea:

Ora 09:00 din gara CFF Vişeu de Sus

Traseul:

Vişeu de Sus – Paltin (km 21,6)

Preţ:

Adulţi: 45 Ron/pers; Studenţi: 39 Ron/pers; Şcolari: 32 Ron/pers

Mocăniţa special:

Desigur, noul pachet al acestui sezon este disponibil şi în aceaste zile

Rezervare:

Grupuri organizate de peste 15 persoane. Rezervare făcută până cel târziu ora 20:00.

Alte servicii:

Catering (preparate la grătar în staţia Paltin), diverse băuturi

Sosirea:

Aprox. la ora 15:30 în Vişeu de Sus

 

Pentru a afla mai mult informatii despre oferte de cazare din Viseu de sus accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

Citeste mai mult...

Sursa: www.travelword.ro

Sporturi extreme in Romania. Scuba Diving – explorarea lumii subacvatice

Email Imprimare PDF

 

scufundare acvatica

 

Reprezentand o inedita modalitate de relaxare si agrement, dar si de a explora fauna si flora acvatica, scuba diving-ul se bucura de o popularitate crescanda. Mai mult decat un mod de petrecere a timpului liber, acest sport a fost inventat la inceputul secolului XX de catre Alexander Lodygin, iar primele echipamente le sunt atribuite lui Emile Gagnan si Jacques Yves Cousteau. Astazi, ele sunt formate din: costum de scufundare din neopren, vesta de salvare, centura de lestare pentru micsorarea flotabilitatii unui scafandru, vizor si masca de scufundare, aparat de respirat, detentor sau regulator de presiune, labe de inot, accesorii ca busola subacvatica, ceas etans, pumnal de scufundare.

Pe langa toate acestea, pentru practicarea scuba diving-ului organismul trebuie sa fie intr-o perfecta stare de sanatate, anumite tipuri necesitand atat calitatea de scafandru excelent, cat si alte calitati, cum ar fi, de exemplu, cea de speolog, in cazul scufundarii in pesteri.
Romania ofera o gama diversificata de locatii in care se poate face scufundare acvatica, precum: Marea Neagra, unde pot fi explorate epave si nu numai, diverse lacuri din tara, cum ar fi lacul Belis , sau lacul vulcanic Sfanta Ana, pesteri (Pestera Izverna, spre exemplu, este una dintre cele mai renumite pesteri din Europa pentru practicarea speologiei subacvatice) si chiar locuri unde se poate face scufundare sub gheata.

Daca doriti sa practicati sporturi extreme, besthotels.ro va ofera informatii utile despre posibilitatile de cazare in Belis

Citeste mai mult...

Sursa :www.skytrip.ro

Cum alegem destinaţia pentru luna de miere?

Email Imprimare PDF

 

Cum alegem destinaţia pentru luna de miere?

Aşa cum ne dorim să avem o nuntă perfectă, şi ne străduim cât putem să ne alegem ţinuta perfectă şi suntem atenţi la detalii, tot aşa de mult ne gândim şi când trebuie să alegem destinaţia pentru luna de miere.

Luna de miere reprezintă vacanţa pe care o petrec împreună proaspăţii căsătoriţi, este o evadare, o vacanță departe de toți.

Dar de unde vine termenul de lună de miere? Prima dată s-a auzit de acest termen prin anul 1546, și era descrisă ca perioada de timp de după nuntă, când ”lucrurile  sunt mult mai dulci”.

În Europa, se obișnuia ca proaspății însurăței să aibă o perioadă de timp doar pentru ei, în care fericirea și fertilitatea e pe primul plan, iar denumirea derivă din franțuzescul ”lune de miel” (o lună a mierii).

Luna de miere a început să fie văzută ca o vacanță prin secolul al 19-lea, în Marea Britanie și se pare că a fost împrumutată de la elita Indiei, unde proaspății căsătoriți din clasele superioare, plecau într-un ”tur al miresei”, de obicei împreună cu familia și prietenii. Din fericire, acest detaliu în timp a fost înlăturat.

În zilele noastre, este stânjenitor să ”sari” peste luna de miere sau să o amâni prea mult după nuntă, datorită efortului, mai ales financiar, făcut pentru organizarea nunții.

Astăzi, datorită politicilor de marketing, accentul cade mai mult pe alegerea destinației, și se uită adevărata semnificație a lunii de miere, iar celebritățile concurează în a avea cele mai scumpe și cele mai luxoase destinații pentru luna de miere.

Pentru a citi despre astfel de destinatii, recomandate de Besthotels.ro, acceasati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.deweekend.ro

Pagina 1 din 79

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice