Istoria masurarii timpului: Muzeul Ceasului, unic in Romania

Email Imprimare PDF

 

Istoria masurarii timpului: Muzeul Ceasului, unic in Romania



Muzeul Ceasului
din Ploiesti

Unic in Romania si vechi de aproape jumatate de secol, Muzeul Ceasului din Ploiesti cuprinde o bogata colectie de ceasuri faurite de mesteri vestiti din Europa, cele mai multe fiind adevarate opere de arta.

Organizat din initiativa profesorului N.I. Simache, ca sectie a Muzeului de Istorie, el a fost instalat mai intai intr-o sala din Palatul Culturii, pana cand, prin achizitii, a capatat un patrimoniu atat de bogat incat a avut nevoie de un local propriu.

Colectia de ceasornice a fost adusa intr-o cladire construita la sfarsitul secolului al XIX-lea, care a apartinut lui Luca Elefterescu, politician conservator in primele decenii ale secolului al XX-lea, in mai multe randuri prefect al judetului Prahova.

Cei care trec pragul acestui muzeu au ocazia sa urmareasca evolutia mijloacelor de masurare a timpului, de la primele ceasuri - cadranele solare, ceasurile arzatoare, cu apa (schita ceasului cu apa preluata din d`Horologerie Ancienne) sau cu nisip - pana la ceasornicele mecanice "antice" si cele moderne.

Pentru a cauta cazare in judetul Prahova, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice Istoria masurarii timpului: Muzeul Ceasului, unic in Romania