Cum alegem destinaţia pentru luna de miere?

Email Imprimare PDF

 

Cum alegem destinaţia pentru luna de miere?

Aşa cum ne dorim să avem o nuntă perfectă, şi ne străduim cât putem să ne alegem ţinuta perfectă şi suntem atenţi la detalii, tot aşa de mult ne gândim şi când trebuie să alegem destinaţia pentru luna de miere.

Luna de miere reprezintă vacanţa pe care o petrec împreună proaspăţii căsătoriţi, este o evadare, o vacanță departe de toți.

Dar de unde vine termenul de lună de miere? Prima dată s-a auzit de acest termen prin anul 1546, și era descrisă ca perioada de timp de după nuntă, când ”lucrurile  sunt mult mai dulci”.

În Europa, se obișnuia ca proaspății însurăței să aibă o perioadă de timp doar pentru ei, în care fericirea și fertilitatea e pe primul plan, iar denumirea derivă din franțuzescul ”lune de miel” (o lună a mierii).

Luna de miere a început să fie văzută ca o vacanță prin secolul al 19-lea, în Marea Britanie și se pare că a fost împrumutată de la elita Indiei, unde proaspății căsătoriți din clasele superioare, plecau într-un ”tur al miresei”, de obicei împreună cu familia și prietenii. Din fericire, acest detaliu în timp a fost înlăturat.

În zilele noastre, este stânjenitor să ”sari” peste luna de miere sau să o amâni prea mult după nuntă, datorită efortului, mai ales financiar, făcut pentru organizarea nunții.

Astăzi, datorită politicilor de marketing, accentul cade mai mult pe alegerea destinației, și se uită adevărata semnificație a lunii de miere, iar celebritățile concurează în a avea cele mai scumpe și cele mai luxoase destinații pentru luna de miere.

Pentru a citi despre astfel de destinatii, recomandate de Besthotels.ro, acceasati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.deweekend.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice Cum alegem destinaţia pentru luna de miere?