Staţiuni balneare

România dispune de o suită impresionantă de staţiuni balneare. Aceste staţiuni balneare sunt utilizate în general de persoanele în varstă care doresc să îşi trateze diferitele afecţiuni care le afectează organismul. Însă un sejur de câteva zile în staţiunile balneare poate fi benefic şi chiar recomandat şi persoanelor tinere care pot astfel să contracareze efectele nocive ale vieţii în marile oraşe: stresul, poluarea, viaţa sedentară şi multe altele.

În secţiunea Staţiuni Balneare, a portalului turistic BestHotels.ro găsiţi descrieri ale staţiunilor balneare din România şi sugestii de cazare în cazul în care vreţi să vă petreceţi concediul într-o astfel de staţiune, la tratament sau pur şi simplu pentru relaxare.

Băile Cojocna

Băile Cojocna

Băile Cojocna sunt o staţiune balneo-climaterică din judeţul Cluj. Cojocna îşi trage numele de la denumirea maghiară pe care o avea în acea vreme - Kolozs Ocna, care înseamnă Ocnele Clujului. Pe locul exploatărilor de sare din epocha medievală, au fost amenajate băi calde.
 
Tăşnad

Tăşnad

Oraşul Tăşnad este situat în zona de sud-vest a judeţului Satu Mare, localizată într-o zonă de câmpie şi dealuri joase. Pe teritoriul localităţii a fost descoperit un important zăcământ hidrografic termomineral astfel în zona de agrement a oraşului funcţionează încă din anul 1978 ştrandul termal.
 
Băile Felix

Băile Felix

Staţiunea Băile Felix este situată în partea de nord-vest a României, în judeţul Bihor, la o distanţă de circa 9 km de Oradea şi la 22 km de punctul de trecere a frontierei Borş. Datorită conţinutului ridicat de săruri minerale medicii internişti recomandă pacienţilor tratamentele sau curele oferite de această staţiune.
 
Băile 1 Mai

Băile 1 Mai

Staţiunea Băile 1 Mai este situată în judeţul Bihor, la numai 4 km de Oradea. A devenit cunoscută mai ales datorită apelor minerale şi a nămolului extras din lacul aflat în localitate, utilizate în tratarea unor afecţiuni reumatismale, afecţiuni ale sistemului nervos central şi periferic, afecţiuni ginecologice. Cura balneară are la bază trei factori terapeutici naturali: apele minerale termale, nămolul terapeutic şi bioclimatul.
 
Băile Tuşnad

Băile Tuşnad

Denumită "Perla Ardealului", Tuşnadul este una dintre cele mai frumoase aşezări balneare din ţară. În anul 1968 staţiunea Băile Tuşnad a fost declarată oraş turistic însă activitatea balneară se desfăşoară încă de la jumătatea secolului XIX.
 
Băile Herculane

Băile Herculane

Staţiunea Băile-Herculane este integrată în Parcul Naţional Valea Cernei-Domogled într-un peisaj pitoresc. Originea Băilor Herculane se întinde pe o durată de aproape două milenii. Atestarea documentară a staţiunii datează din anii 153 e.n. În perioada civilizaţiei romane, staţiunea a constituit un important punct de atracţie pentru aristocraţia Romei antice.
 
Băile Olăneşti

Băile Olăneşti

Băile Olăneşti este un oraş situat în judeţul Vâlcea aşezat aproximativ în partea centrală a sa, fiind supranumit şi "Izvoarele de aur", nume datorat izvoarelor minerale iodurate, bromurate, sodice, calcice, sulfuroase şi clorurate, hipotone sau izotone.
 
Baile Harghita

Baile Harghita

Băile Harghita, parte a oraşului Miercurea Ciuc, este o localitate balneoclimaterică, montană fiind cunoscută datorită minei de caolin, pentru mofetele, apele sale minerale şi pentru microclimatul alpin deosebit de plăcut. În partea sudică a staţiunii se înaltă vârful Borhegyes, care are 1379 m din dealul pârâului Fejszó unde există şi izvor de apă minerală.
 
Băile Govora

Băile Govora

Istoricul staţiunii Băile Govora este legat de numele lui I.C. Brătianu şi dr. N. Popescu Zorileanu care în urmă cu 120 de ani au pus bazele acestei staţiuni profilat pe tratarea afecţiunilor căilor respiratorii şi reumatismale. Numele staţiunii Băile Govora şi istoricul ei se leagă de cel al Mănăstirii Govora care este situată în localitatea Govora Sat din judeţul Vâlcea.
 
Ocna Şugatag

Ocna Şugatag

Staţiunea balneoclimaterică Ocna Şugatag se află în judeţul Maramureş, la 20 km de oraşul Sighetu Marmaţiei, situată la poalele munţilor Ţibleş-Gutâi la 490 m altitudine. Localitatea a fost un important loc de extragere a sării iar în urma încetării activităţii apele infiltrate au provocat surparea tavanului minei, astfel au apărut lacurile cu apă sărată pentru care localitatea este renumită.
 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Staţiuni balneare