Top 10 provocari pentru alpinisti

Email Imprimare PDF

 

Top 10 provocari pentru alpinisti

Temple, ghetari, munti, poduri si dune de nisip, toate pot fi cucerite prin catarat. De la usor spre dificil, Lonely Planet a inventariat cele mai bune 10 locuri pentru esccaladari.

1. Tikal, Guatemala. Treptele unui templu vechi de 1250 de ani din orasul antic Tikal, simbol al civilizatiei Maya, conduc deasupra junglei Peten, din Guatemala de Nord.

In timpul primului mileniu d.Hr., acest oras a fost metropola principala a maiasilor, una dintre cele mai puternice civilizatii pre-columbiene.

Cel mai inalt si impunator monument este Templul IV din vestul complexului. Din varful acestuia poti privi alte trei temple ascunse printre copaci.

2. Sossusvlei, Namibia. Cele mai inalte dune de nisip sau poate cele mai vechi dune de nisip din lume. Nu putem sti cu siguranta, insa cert este ca dunele Sossusvlei pot ajunge si la 304 metri inaltime, iar mersul pe jos este de doua ori mai dificil decat pe o suprafata normala.

Parcul Sossusvlei face parte dintr-o mare de nisip care acopera o treime din Namibia. Rasaritul este cel mai potrivit moment pentru a admira dunele.

3. Ghetarul Perito Moreno din Argentina este unul dintre putinele formatiuni de acest tip care nu se afla in faza de retragere, in contextul actual al incalzirii globale. Perito Moreno formeaza o bariera de gheata, de 3 kilometri lungime si 74 metri inaltime pentru lacul din apropiere.

Dupa o calatorie de cinci ore vei ajunge aproape de ghetar, iar in cazul in care acesta plimbare nu este suficienta, te poti urca pe peretele de gheata si apoi sa cobori in rapel.

4. Old Man of Hoy, Orkney Islands, Scotia. Aduna tot echipamentul tehnic pe care il ai acasa pentru a escalada una ditnre cele mai mari stanci de pe insula salbatica Hoy din Marea Britanie.

Insulele Orkney nu sunt renumite pentru alpinismul pe stanci, avand in vedere ca sunt predominant plate, insa Old Man of Hoy este o exceptie.

Daca sunteti in cautare de zone de escaladat si de la noi din tara, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Top 10 provocari pentru alpinisti