Turism istoric: vezi toate cetatile din Tara Romaneasca intr-o vacanta

Email Imprimare PDF

 

Turism istoric: vezi toate cetatile din Tara Romaneasca intr-o vacanta

Romania are vestigii istorice de o importanta semnificativa si pastrate intr-o stare foarte buna, cel putin la fel de frumoase ca fortificatiile existente in alte tari europene. Multe dintre acestea, precum Cetatea Brasovului, Cetatea Poienari sau bisericile fortificate din Transilvania sunt cunoscute pentru majoritatea turistilor. Bloombiz.ro ti le prezinta, insa, si pe cele mai putin cunoscute, din Romania, in functie de fiecare regiune istorica a tarii.

Cetatea Poienari se afla langa satul Capatani, in judetul Arges, si se numara printre cele mai vizitate vestigii istorice din Romania. Zidurile din piatra, impreuna cu turnurile de aparare, s-au pastrat in conditii foarte bune si vei putea admira peretii din caramida rosie, care ofereau protectie, pe vremuri, impotriva atacurilor otomane.

Singurul inconvenient pe care il implica vizitarea acestei cetati este drumul destul de lung, un urcus prin padure si urcarea unui numar mare de scari. Practic, va trebui sa urci 1480 de trepte, pana la o altitudine de 850 de metri, pana in varful Muntelui Cetatea, locul unde se afla fortificatia.

Legendele spun ca domnitorul Vlad Tepes a ordonat constructia cetatiii din dorinta de a-i pedepsi pe boierii care au complotat impotriva tatalui sau.

In timp ce fortificatiile de la Cetatea Poienari sunt mai cunoscute turistilor, o cetate mai putin renumita, pe care o poti vizita este Cetatea Negru Voda. In prezent,  a fost transformata in manastire ortodoxa.  O vei gasi in localitatea Cetateni din judetul Arges.

De existenta acesteia sunt legate mai multe legende, potrivit carora liderul spiritual al dacilor, Zamolxe, vizita periodic cetatea.

Una dintre atractiile care meita atentia ta este stanca din spatele cetatii, pe care poti vedea incrustata silueta Cavalerului trac Mithra. Ai mai putea vizita si schitul amenajat intr-o pestera, cu frumoase picturi pe pereti.

Pe de alta parte, istoricii au atestat deja faptul ca zona era una preferata de  domnitorul Negru Voda si confirma, cel putin partial, existenta pesterii in care se presupune ca se retragea acesta, cunsocuta, printre localnici, drept „Pesterea Mosului”.

O alta cetate medievala pe care ai putea sa o vizitezi, in regiunea istorica a Tarii Romanesti , este cea  a Giurgiului. Aceasta se afla in localitatea cu acelasi nume si afost unul dintre cele mai „solicitate” puncte ale granitei Tarii Romanesti.

Pentru a citi despre toate cetatile de la noi din tara, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.bloombiz.ro

Autor: Alexandra Grigore

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Turism istoric: vezi toate cetatile din Tara Romaneasca intr-o vacanta