Drum de vara la Palatul Mogosoaia

Email Imprimare PDF

 

Drum de vara la Palatul Mogosoaia

Unde fugim, in week-end, din Bucuresti? este o intrebare pe care si eu am mostenit-o odata cu buletinul de Bucuresti. O fi o ramasita istorica din vremuri tulburi medievale. Oricum, până să mă confrunt personal cu aceasta traditie a locurilor din jurul Dambovitei, o traisem aievea prin intermediul literaturii. Multe se pot povesti pe marginea acestui subiect, dar unul dintre detaliile haioase este ca se intampla azi sa acoperi distanta Bucuresti-Sinaia intr-un interval de timp similar celui din perioada interbelica.

Din fericire sunt oaze mai apropiate de orasul marelui consum. Iar Mogosoaia brancoveneasca este una dintre ele. Este o oaza prin destinul ei de fortareata culturala, dar si in contextul imbuibarii de dupa ’90. De n-ar fi lacul, probabil ca viloaiele s-ar fi sprijinit de portile Palatului Brancovenesc iar padurea din preajma ar fi fost epurata ideologic. Caci, nu-i asa, niste copaci razleti sau organizati geometric nu pot fi sub nicio forma in concordanta cu drepturile democratice ale celor ce poseda capital.

In functie de zona din Bucuresti in care locuiesti, distanta pana la Mogosoaia poate fi acoperita si in 20 de minute, dar si in 40 de minute: in fond, sunt doar 15km. Poti sa-ti lasi masina pe stradutele care se intalnesc la poarta domeniului (recent revendicat de niste mostenitori Bibesti). Dar ce treaba are Bibesti cu Brancovenii, asta e o poveste tare imbarligata si tine de arbore genealogic, de inrudiri, casatorii, cadouri etc. De altfel, un ghid achizitionat de la Palatul Mogosoaia m-a lamurit si pe mine, dar mai bine sa o luam cu inceputul (…care costa doar 5 lei!)

Pentru a citi si despre alte cetati si castele, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.umblarici.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice Drum de vara la Palatul Mogosoaia