Neptun - Olimp

Neptun

 

Staţiunile Neptun şi Olimp aparţin din punct de vedere administrativ de Mangalia. Faţă de Mangalia se află la o distanţă de 6 km, iar faţă de Constanţa la 38 km. Cele două staţiuni, fiind foarte apropiate şi asemănătoare au devenit practic una singură – Neptun-Olimp. Staţiunea a fost timp de mai mulţi ani considerată ca fiind cea mai frumoasă, căutată şi scumpă dintre staţiunile de pe litoralul românesc, trebuind totuşi să predea acest statut staţiunii Mamaia, care s-a dezvoltat foarte mult. Totuşi, nu şi-a pierdut farmecul şi eleganţa de altădată, şi vine în întâmpinarea turiştilor cu vaste spaţii verzi bine îngrijite, baze de tratament, hoteluri renovate. Staţiunea este situată între lacurile Neptun la est şi Pădurea Comorova la vest.
Este una dintre cele mai luxoase staţiuni de pe litoralul românesc. Plaja este acoperită în cea mai mare parte de sezlonguri şi umbrele – contra cost, rar se mai găseşte un loc pentru cei cu cearceafuri. Neptun-Olimp este o staţiune foarte schimbătoare pentru că este construită pe golfuleţele dintre mare şi lacul Neptun. Aşezarea hotelurilor este deci atipică. Staţiunea este de nivelul Mamaiei – adică preţuri mari, dar şi calitate pe măsură, cel puţin la restaurante şi în cluburi.

Plaja: Punctul forte al staţiunii îl reprezintă Plaja “La Steaguri” care este una dintre cele mai bine amenajate plaje de pe litoral concurând cu succes cu plajele din Staţiunea Mamaia. Aici, în fiecare zi, se fac plecări cu barca pe mare (turul largului mării). Plaja din Neptun este continuată de cea din Jupiter în sud şi cu cea din Olimp în Nord dar fără a comunica cu cea din Olimp de care este despărţită de o zonă care aparţine Guvernului în care se află cele mai scumpe vile din România, fiind vorba de vilele care au aparţinut protocolului de stat (foste ale regimului Ceauşescu).
Plaja staţiunii Neptun are o lăţime medie (30-100 m ) cu un nisip bun, apă curată şi multe posibilităţi de agrement şi servicii diverse.

Activităţi, Obiective Turistice: Neptun-Olimp este o staţiune care oferă turiştilor numeroase posibilităţi de petrecere a concediului.  Bineînţeles, în primul rând lumea vine la mare pentru plajă – şi asta există din belşug. În afara orelor petrecute la soare însă, se poate face, de exemplu, sport – există amenajate mai multe terenuri de tenis, fotbal, mini-golf, volei. Dacă sportul nu vă atrage, puteţi să mergeţi la cumpărături, şi în acest sens există în centrul staţiunii magazine care comercializează o gamă variată de produse, de la jucării la confecţii şi încălţăminte.
După cumpărături, puteţi face o scurtă croazieră pe mare cu vaporaşul, cu plecare de pe plaja „La Steaguri”. Iar seara – sunt deschise numeroase cluburi şi discoteci, dintre care cel mai celebru este „Why Not”.
Pe lângă cele expuse mai sus, sunt deschise săli de bowling, săli de spectacole în aer liber, centre de închiriere echipament pentru sporturi nautice, parc de distracţii etc.

 

Galerie foto

Neptun - Olimp / 1Neptun - Olimp / 2Neptun - Olimp / 3Neptun - Olimp / 4Neptun - Olimp / 5Neptun - Olimp / 6Neptun - Olimp / 7Neptun - Olimp / 8Neptun - Olimp / 9

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Litoral Marea Neagră Neptun - Olimp