Neptun - Olimp

Neptun

 

A Neptun és az Olimp üdülők közigazgatásilag Mangalia-hoz tartoznak (6 km), 38 km-re Constantatól. Mivel nagyon hasonlítanak és nagyon közel vannak egymáshoz, egy üdülőnek tekintik: Neptun-Olimp. Több éven át úgy vélekedtek rőla mint a legszebb, legkeresettebb és a legdrágabb üdülő a román tengerparton, viszont mára már Mamaia örvend ennek a státusnak. Mindezek ellenére nem veszítette el egykori vonzóerejét és eleganciáját, zöldövezetekkel, kezelési központokkal és felújított hotelekkel várja a turistákat. Az üdülő Neptuntól keletre és a Comorova erdőtől nyugatra helyezkedik el.

Ez a román tengerpart egyik legluxusosabb tengerpartja. A tengerpart legnagyobb részén napozóágyak és napernyők találhatók- fizetési díj ellenében, kevés helyet hagyva azoknak akik törülközőn, pokrócon stb. szeretnének napozni. Neptun-Olimp üdülő folyamatos változáson megy keresztül, mivel tenger és a Neptun tó közti öblökre épült. Emiatt a hotelek nem szokásos fekvésűek. Az üdülő felér Mamaia szintjével- a magas árak, a jó minőség, vendéglők és a klubbok szempontjából.

Tengerpart: Az üdülő erős pontját a “La Steaguri” (A Zászlóknál) nevű tengarpart képezi, amelyik az egyik legjobban kiépített tengerpartok közé tartozik, ezáltal vetekedve Mamaia üdülővel. Itt minden nap szervenek hajókázásokat a tengeren. Neptun üdülőt délen Jupiter követi, északon pedig az Olimp, az utobbitól pedig egy olyan terület választja el, ahol a román kormány legdrágább villái találhatók, amelyek az egykori Ceausescu rendszerhez tartoztak.

A neptuni part átlagos szélességű (30-100 m), jó minőségű honokkal, tiszta vízzel és számos különféle szolgáltatással rendelkezik.

Tevékenységek, látványosságok: Neptun-Olim üdülő számos lehetőséget myújt a szabadidő eltöltésére. Természetesen, a turisták első sorban a tengerparta jönnek. A napon töltött órákon kívül például sportolni is lehet- az ittlévő tenisz-, futbal-, minigolf és röplabdapályákon. Ha nem vonzódok a sport iránt, akkor elmehet vásárolni az üdülő központjában erre a célra épített üzletekben, ahol bő a választék és játékoktól elkezdve, ruhaneműkön át, egészen a lábbelikig minden meghatlákható.

Vásárlás után sétálhat egyet hajóval, amely a “La Steaguri” partról indul. Este pedig- számos diszkó és klubb van nyitva, melyek közul a leghíresebb a “Why Not”.

A fentebb felsoroltak közül, léteznek még bowlingpályák, szabadtéri előadások, központok ahol vízisporthoz szükséges eszközöketlehet kölcsönözni, vidámparkok stb.

 

Fotógaléria

Neptun - Olimp / 1Neptun - Olimp / 2Neptun - Olimp / 3Neptun - Olimp / 4Neptun - Olimp / 5Neptun - Olimp / 6Neptun - Olimp / 7Neptun - Olimp / 8Neptun - Olimp / 9

 

Rezervare

Aktuális oldal: Fekete-tenger partja Neptun - Olimp