Litoral Marea Neagră

Dacă îţi doreşti o vacanţă la mare şi vrei să cauţi din timp cazare pentru a scăpa şi de această grijă, atunci secţiunea dedicată litoralului românesc, îţi va oferi toate informaţiile de care trebuie să ţii cont în planificarea vacanţei la mare.

Turiştii au la dispoziţie peste 250 000 de locuri de cazare pe litoralul românesc, în hoteluri, pensiuni şi vile, răspândite în cele 13 staţiuni aflate pe malul Mării Negre. Mai jos, îţi oferim descrieri detaliate ale staţiunilor, scoţând în evidenţă atracţiile turistice ale fiecărei staţiuni şi motivele pentru care ar merita să îţi petreci vacanţa acolo.

Portalul turistic BestHotels.ro îţi facilitează accesul direct la marea majoritate a acestor locuri de cazare prin informaţiile pe care ţi le oferim şi posibilitatea de a-ţi rezerva direct de pe site cazare pentru o vacanţă la mare pe care să ţi-o aminteşti toată viaţa.

Constanţa

Constanţa

Constanţa este un municipiu aflat pe coasta Mării Negre, în partea de Sud-Est a României, în regiunea istorică Dobrogea, reşedinţă a judeţului cu acelaşi nume şi cel mai mare oraş al regiunii de dezvoltare Sud-Est. Constanţa este alături de Cluj Napoca oraşul cu cel mai ridicat standard de viaţă din România.
 
Costineşti

Costineşti

Staţiunea Costineşti este situată în prelungirea satului Costineşti, la 31 km sud de Constanţa, învecinându-se la nord cu comuna Tuzla (7 km) şi la sud cu Staţiunea Olimp (5 km).
 
Eforie Nord

Eforie Nord

Eforie Nord este a doua staţiune ca mărime, de pe litoralul românesc. Staţiune balneoclimaterică cunoscută atât în ţară cât şi în Europa, a cunoscut în ultimii ani o expansiune în ceea ce priveşte unităţile de cazare şi alimentaţie.
 
Eforie Sud

Eforie Sud

Încă din 1899, aici a fost inaugurat Hotelul Movila iar în jurul acestuia au fost construite băi calde pentru tratament. Din 1928 Eforie Sud este declarată staţiune balneară, iar între cele două războaie mondiale a devenit oraş. Profilul staţiunii este unul balneoclimateric, cu baze de tratament la standarde internaţionale, acoperind o gamă foarte largă de afecţiuni.
 
Jupiter – Cap Aurora

Jupiter – Cap Aurora

Staţiunea Jupiter – Cap Aurora este situată între Neptun şi Venus, la numai 5 km de Mangalia, de care aparţine din punct de vedere administrativ. Jupiter este o staţiune micutţă, situată într-un cadru natural pitoresc, reprezentat de o faleză întinsă, un lac (Tismana) şi o pădure (Comorova).
 
Mamaia

Mamaia

Mamaia este cea mai renumită staţiune de pe Litoralul Românesc. Situată la N de Constanţa între Marea Neagră şi Lacul Siutghiol, este staţiunea de pe litoral cu cea mai mare capacitate de cazare.
 
Mangalia

Mangalia

Al doilea oraş al litoralului, Mangalia este o aşezare de aceeaşi vârstă cu Tomisul, fiind în trecut o colonie antică întemeiată de greci care purta numele de Callatis (de la râul Calles din Asia Mică). Numele de azi al staţiunii, Mangalia, vine de la Pangalia, care în greaca bizantina însemna „cea mai frumoasă”.
 
Neptun - Olimp

Neptun - Olimp

Staţiunile Neptun şi Olimp aparţin din punct de vedere administrativ de Mangalia. Faţă de Mangalia se află la o distanţă de 6 km, iar faţă de Constanţa la 38 km. Cele două staţiuni, fiind foarte apropiate şi asemănătoare au devenit practic una singură – Neptun-Olimp.
 
Techirghiol

Techirghiol

Oraş aflat în extremitatea de sud-est a României (jud. Constanţa), situat pe malul lacului Techirghiol (12 km pătraţi, adâncime de 10-15 m), la 16 km de oraşul Constanţa, aproape de Marea Neagră (3 km).
 
Vama Veche

Vama Veche

Vama Veche, este o localitate de frontieră, aici aflându-se un important punct de trecere frontieră spre Bulgaria, Turcia, Grecia şi alte destinaţii din Orient sau Asia.
 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Litoral Marea Neagră