Delta Dunării

Pentru cei care doresc să exploreze ţinuturi salbatice sau zone care sunt ferite de zgomotul infernal din oraşe, credem că Delta Dunării ar fi o recomandare demnă de a fi luată în considerare.

Delta Dunării este cea mai mare rezervaţie de ţinuturi umede din Europa, acoperind o suprafaţă de 2.681 km pătraţi. În 1990 UNESCO a inclus Delta Dunării, cea mai nouă formă de relief din România, printre rezervaţiile biosferei. Aici gasiţi peste 1200 de specii de copaci şi plante, cu cea mai bogată faună ornitologică de pe continent (mai mult de 300 de specii, printre care colonii unice de pelicani) şi ihtiologică (reprezentată de aproximativ 100 de specii, din care amintim heringul de Dunăre şi sturionii, de la care se obţine preţiosul caviar).

Dacă v-am convins, atunci puteţi căuta deja cazare pentru o vacanţă de vis în delta Dunarii, în această secţiune a portalului turistic www.besthotels.ro.

Baia

Baia

Baia este un așezământ vechi, fiind locuită încă din mileniul IV-II Î.Hr., aici s-a dezvoltat o mare cultură neolitică și anume, Cultura Hamangia. Cultura Hamangia este pusă în legătură cu o populație venită din Anatolia și este cea mai veche cultură neolitică din Dobrogea.
 
Băltenii de Sus

Băltenii de Sus

Localitatea Băltenii de Sus este situată în județul Tulcea, pe partea dreaptă a brațului Sf. Gheorghe. Principalele obiective turistice ale zonei sunt: - ruinele Cetății Saslovia, având statutul de rezervație arheologică.
 
Chilia Veche

Chilia Veche

Chilia Veche este un sat în partea de nord a județului Tulcea, pe malul drept al Brațului Chilia. Este cea mai populată așezare rurală din deltă. Aici, cu circa 2500 de ani în urmă, negustorii greci își aveau comunitatea lor numită după unii Achilea, după alții Licostomo. Cele mai importante atracții din zonă sunt: - Biserica construită în 1854
 
Colina

Colina

Localitatea este situată într-o zonă plină de spații verzi de o frumusețe rară, într-un mediu liniștit, care vă oferă posibilitatea unui sejur minunat în Deltă. Relieful este foarte variat, cu dealuri și văi. În apropierea localității se găsesc renumitele lacuri sărate cu efecte curative: Murighiol I, Murighiol II și Lacul Sărat și complexul lagunar Razim-Sinoe.
 
Crișan

Crișan

Fiind un sat pescăresc la origini, a cunoscut o dezvoltare rapidă datorită poziției sale pe cel mai circulat canal, Sulina, atât de navele comerciale cât și de cele de turism și agrement. Trei mari meandre ale fluviului se unesc aici, fiind căile de acces la unele dintre cele mai inedite coloane ale Deltei.
 
Dunăvățul de Jos

Dunăvățul de Jos

Localitatea este situată în partea de est a județului Tulcea și se învecinează cu localitățile Murighiol, Uzlina și complexul lagunar Razim-Sinoe, ceea ce îi conferă un atuu din punct de vedere turistic. Peisajul localității este deosebit de fermecător deoarece este brăzdat de canale și gârle, acoperit de fâșii de iarbă și de salcii.
 
Caraorman

Caraorman

Fiind un sat pescăresc la origini, a cunoscut o dezvoltare rapidă datorită poziției sale pe cel mai circulat canal, Sulina, atât de navele comerciale cât și de cele de turism și agrement. Trei mari meandre ale fluviului se unesc aici, fiind căile de acces la unele dintre cele mai inedite coloane ale Deltei.
 
Gura Portiței

Gura Portiței

Gura Portiței este atestat documentar încă din 1710. Aici s-a construit un complex turistic de trei stele, care poartă numele de „Eden”, nume dat datorită intenției de a păstra farmecul și naturalețea peisajului. Satul de vacanță dispune de toate facilitățile pentru a putea fi regăsit în cataloagele celor mai prestigioase firme turistice din lume.
 
Mahmudia

Mahmudia

Localitatea Mahmudia este situată pe malul drept al brațului Sf. Gheorghe, la doar 28 km de Tulcea. În partea de est, localitatea se întinde până în lunca Dunării, formând așa numitele râpe.
 
Maliuc

Maliuc

Localitatea Maliuc este situată pe brațul Sulina, la 25 km de Tulcea. Maliuc este o zonă importantă din punct de vedere turistic dar și datorită existenței unui important institut de cercetări al florei și faunei. Din localitate pornesc multe trasee, dedicate vizitării Rezervației Biosferei Delta Dunării.
 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Delta Dunării