Staţiuni montane

Muntele a fost şi ramâne o atracţie extraordinară pentru iubitorii de linişte, drumeţii sau sporturi de iarnă. Puteţi deci să vă plimbaţi, să faceţi escalade, să mergeţi la schi în perioada de iarnă. Munţii Carpaţi vă oferă un spaţiu relaxant unde se pot trăi experienţe de neuitat. În timpul verii munţii se pot explora după pofta inimii, existând numeroase campinguri iar traseele turistice sunt bine marcate în cea mai mare parte a acestora. Pe timp de iarnă, atracţia principală o constituie sporturile de iarnă, pârtiile de schi având lungimi de pâna la 4500 de metri, clasificate în funcţie de nivelul de dificultate de la dificil la uşor.

În secţiunea Staţiuni Montane, găsiţi informaţii detaliate despre staţiunile montane din România şi sugestii de cazare, adică o listă cu unităţile turistice din fiecare staţiune, putând chiar face rezervări online daca vreţi să vă planuiti din timp vacanţa la munte.

Predeal

Predeal

Stațiunea Predeal este situată în centrul țării pe Valea Prahovei, între râurile Prahova și Timiş, la poalele munţilor Bucegi la nord-est de aceştia şi cele ale munţilor Baiului la nord-vest. Orașul Predeal este așezat la cea mai mare altitudine urbană din România, între 1030 m – 1110 m.
 
Azuga

Azuga

Stațiunea este situată în partea de nord a județului Prahova, la confluența râului Prahova cu pârâul Azuga. Stațiunea este renumită și datorită faptului că se află pe cea mai circulată vale transcarpatică a țării - Valea Prahovei – respectiv DN 1\ E60 și magistrala feroviară dublă, electrificată București – Brașov.
 
Sinaia

Sinaia

Stațiunea Sinaia este așezată pe valea superioară a Prahovei la poalele Munților Vârful cu Dor, Furnica și Piatra Arsă. Orașul amplasat într-un cadru natural pitoresc are statut de stațiune turistică și balneo-climaterică, fiind în același timp și una dintre cele mai frumoase stațiuni montane din România. Orașul are și un bogat trecut cultural și social, aici era reședința regilor.
 
Bușteni

Bușteni

Bușteni este un orășel de munte, situat în nordul județului Prahova, mai precis pe Valea Prahovei, la poalele Munților Bucegi, care au altitudinea maximă de 2505 m. Stațiunea este renumită în rândul turiștilor deoarece oferă oportunități de schi, excursii montane, posibilitatea petrecerii timpului liber într-un mod plăcut într-un mediu care oferă o priveliște spectaculoasă.
 
Poiana Brașov

Poiana Brașov

Prima mențiune a locației datează din 1427, în contextul activităților de oierit ce aveau loc aici. Schiorii au urcat Postăvaru încă din 1895, iar primul concurs de schi a avut loc în 1906. Poiana Brașov este o stațiune de odihnă și tratament cu sezon permanent. Stațiunea se află în partea central sud-estică a țării, în județul Brașov, fiind înconjurată de păduri de conifere.
 
Păltiniș

Păltiniș

Stațiunea este situată la cota de 1440 m, în Munții Cândrel, județul Sibiu. Este stațiunea situată la cea mai mare altitudine din țară. Are un climat specific montan cu temperaturi medii anuale de 4 grade, zăpada persistând mai mult de 125 de zile pe an.
 
Vatra Dornei

Vatra Dornei

Stațiunea supranumită și „Perla Bucovinei” este situată în Depresiunea Dornelor, la o altitudine de 802 m, la confluența Bistriței Aurii cu Dorna. Această regiune este împânzită de izvoare cu apă minerală, exploatate industrial la Poiana Negri, Sarul Dornei și Floreni. Stațiunea este îndrăgită de turiști de toate categoriile de vârstă.
 
Mogoșa

Mogoșa

Stațiunea este situată în Munții Gutâi, în apropierea orașului Baia Sprie, frecventată de turiști tot timpul anului. În sezonul de iarnă principala atracție turistică este pârtia de schi. Pârtia în lungime de 3,8 km și o diferență de nivel de 600 m este dotată cu o instalație de telescaun cu o capacitate de 600 turiști pe oră.
 
Semenic

Semenic

Stațiunea turistică Semenic este situată în munții cu același nume, munți care fac parte din grupa sudică a Carpaților Occidentali. Cel mai înalt vârf este Piatra Goznei, care are 1447 m, urmat de vârful Semenic, care atinge înălțimea de 1445 m. Complexul turistic se găsește între cele două vârfuri la o altitudine de 1400 m.
 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Staţiuni montane