Fekete-tenger partja

Ha a tengeren szeretnél nyaralni és már időben keresel szállást, hogy megszabadulj ettől a gondtól is, akkor a Fekete-tenger partja részleg megad minden szükséges információt ahhoz, hogy megtervezd az üdülést.

A román tengerpart, a 13 fekete-tengeri üdülőhelyen, több mint 250 000 turistát tud elszállásolni, hotelben, panzióban vagy villában. Lejjebb részletes leírást adunk az üdülőhelyekről, kiemelve a látnivalókat és azt, hogy miért érdemes ott nyaralnod.

A BestHotels.ro turisztikai portál megkönnyíti a közvetlen hozzáférést ezekhez az üdülőhelyekhez, a szállásról nyújtott információkon keresztül, valamint lehetőséget ad az online foglalásra egy olyan tengerparti nyaraláshoz, amelyre örökké emlékezni fogsz.

Constanta

Constanta

Constanta, az azonos nevű megye székhelye, Románia délkeleti részén, a történelmi Dobrogea régióban, a Fekete-tenger partján található. A dél-keleti fejlesztési régió legnagyobb városa. Az országban, Kolozsvár mellett, itt a legmagasabb az életszínvonal.

 
Costinesti

Costinesti

Az üdülőhely a Costinesti falu kiterjesztése, mely északon a Tuzla faluval határos (7 km), délen az Olimp üdülőhellyel (5 km). Constanta-ig pedig a távolság 31 km.

 
Eforie Nord

Eforie Nord

Eforie Nord a román tengerpart második legnagyobb városa. A gyógyfürdő, mely egész Európában ismert, az elmúlt években bővítette szállás és étkezési lehetőségeit.

 
Eforie Sud

Eforie Sud

A Movila Hotel 1899-ben nyílt meg. Köréje meleg fürdőket építettek, kezelés céljából. 1928-ban Eforie Sud-ot fürdővé, majd a két világháború között várossá nyilvánítják. Az üdülő jellegzetessége a gyógyfürdő, amely számos betegség gyógyítására alkalmas. A kezelési központok megfelelnek a nemzetközi szabványoknak.

 
Jupiter – Cap Aurora

Jupiter – Cap Aurora

Jupiter - Cap Aurora, Neptun és Venus között található, csak 5 km-re Mangalia-tól, amelyhez közigazgatásilag tartozik. Jupiter egy nagyon kis üdülő, festői, természetes környezetben, melyet a hosszú tengerparti sétány, a Tismana tó és a Comorova erdő tesz különlegessé.

 
Mamaia

Mamaia

Mamaia a legismertebb üdülőhely a román tengerparton. Constanta-tól északra, a Fekete-tenger és a Siutghiol tó között található és a legtöbb szállás lehetőséggel rendelkezik.

 
Mangalia

Mangalia

A román tengerpart második városa, Mangalia, Tomisszal egyidős település. Korábban egyike volt az ókori görögök által alapított kolóniáknak és a Callatis nevet viselte (a kis-ázsiai Calles folyóról). A mai neve, Mangalia, a Pangalia szóból származik, melynek bizánci görög jelentése "legszebb".

 
Neptun - Olimp

Neptun - Olimp

A Neptun és az Olimp üdülő közigazgatásilag Mangalia-hoz tartozik (6 km), 38 km-re Constantatól. Mivel nagyon hasonlítanak és nagyon közel vannak egymáshoz, egy üdülőnek tekintik: Neptun-Olimp.

 
Techirghiol

Techirghiol

A város Románia legdélkeletibb pontján található, Constanta megyében, a Techirghiol tó partján (12 km², mélysége 10-15 m), 16 km-re Constantatól, a Fekete-tenger közelében (3 km).

 
Vama Veche

Vama Veche

Vama Veche határ menti város, fontos határátkelőhely Bulgária, Törökország és Görögország, valamint más ázsiai és keleti úticélok felé.

 

Rezervare

Aktuális oldal: Fekete-tenger partja