Top 10 staţiuni europene de schi

Email Imprimare PDF

Top 10 staţiuni europene de schi

 

Vă gândiţi deja pe unde să plecaţi la schi în iarna asta? Noi ne-am gândit să vă prezentăm câteva locuri care ar putea să vă ajute în căutările voastre. Alpii reprezintă pentru europeni locul de baştină al sporturilor de iarnă. Regiunile găzduite de aceşti munţi impresionanţi sunt perfecte pentru toţi fanii schiului şi al snowboardingului, chiar şi pentru cei mai pretenţioşi dintre ei. Mai jos poţi găsi o lista cu cele mai bune staţiuni de schi din Europa.

Arlberg, Austria
Arlberg este denumirea dată unui grup de cinci oraşe din vestul Austriei. Dintre ele, Sf. Anton este cea mai mare şi una dintre cele mai faimoase staţiuni de schi din lume. Este în special apreciată de schiorii şi snowboarderii tineri, energici şi agresivi.

Cortina d`Ampezzo, Italia

Cortina d'Ampezzo este cea mai importantă staţiune din regiunea Dolomite şi am putea spune chiar din întreaga Italie. Plin de stil şi elegantă, acest mic oraş istoric s-a transformat într-una dintre cele mai rafinate şi pretenţioase staţiuni europene. Cortina d'Ampezzo oferă o mare varietate de parţii, în funcţie de abilităţile sportivilor. De altfel, acest oraş mirific pune la dispoziţia turiştilor o mulţime de alte activităţi captivante.

 

Chamonix, Franta

Lui Chamonix îi revine primul loc atunci când este vorba de staţiuni franţuzeşti clasice. Vârful Mont Blanc (cel mai înalt din vestul Europei) a dictat cursul vieţii locuitorilor acestui oraş pitoresc. Localnicii s-au uitat la muntele mareţ şi nu au văzut alta soluţie decât transformarea ţinutului în care locuiau într-una dintre cele mai simpatizate şi frecventate staţiuni europene. Cei mai întâlniţi turişti sunt cei în căutare de aventură, pentru care contează zăpada bună, pistele lungi şi dificile şi tot felul de astfel de provocări.

Regiunea Jungfrau, Elveţia

Regiunea elveţiană Jungfrau este dominată de unele dintre cele mai înalte vârfuri din Alpi şi anume, Eiger, Jungfrau (pe care poţi să urci cu trenul, una dintre cele mai pitoreşti călătorii cu trenul de pe planetă) şi Schilthorn. Arhitectura zonei este tradiţională, oferind un aer de conservatorism. Staţiunea este foarte îndrăgită de turiştii britanici, pentru care există chiar şi un ziar săptămânal.

Pentru a citi alte stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

Citeste mai mult...

Sursa: www.turismistoric.ro

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Top 10 staţiuni europene de schi