Campingul, o afacere neprofitabila in Romania

Email Imprimare PDF

 

Degeaba zice o vorba din batrani ca romanul este frate cu natura. Ai nostri nu se simt bine pana nu tulbura apele si nu lasa aprins gratarul in padure. Sutelor de oraseni care se muta vara, la racoare, le place in camping numai daca e gratis. Din plin ne poate confirma asta un olandez, la care turistii isi aseaza cortul numai din greseala.

Campingul din judetul Covasna nu are concurenta pe o raza de peste 100 de kilometri. Cu toate acestea, el este mai mult gol. Problema sta in faptul ca romanii nu sunt obisnuiti cu astfel de vacante. Asa ca patronii de campinguri nu au decat sa stea si sa astepte ca si romanii sa se obisnuiasca sa se aseze in ograda lor.

Pana atunci, mai mult strainii se avanta intre aceste dealuri pe care abia daca intalnesc vreun suflet. De frumusetea muntilor Harghitei a stiut sa profite si un olandez indragostit de Romania. Campingul lui, ridicat langa Ozunca Bai, un sat mititel,  functioneaza la limita. Are cam tot ce-i trebuie: dusuri, toalete, curent electric, mancare ba chiar si o piscina. Iar mai trebui doar musafiri.
"E chiar primul an cand ne-am nimerit sa facem asa ceva. A fost mai mult asa in spirit de aventura si intamplarea a facut sa ajungem", povesteste Alina Blajut, turista.

Din greseala. Asa ajung aici majoritatea oaspetilor. "Am venit in Romania aproape cu 10 ani in urma si am vazut de atunci ca facilitatile de camping lipsesc cu desavarsire si asta a fost motivul pentru care am pornit. Cateodata spun da, a fost o idee buna sa vin aici. Cand vad clienti satisfacuti plecand spre casa sunt fericit, cand am probleme cu autoritatile si lucruri din astea nu sunt atat de fericit", spune Gouvert Post, proprietar de camping.

Daca doriti sa va petreceti vacanta in Covasna si doriti sa cititi si despre alte variante de cazare, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Campingul, o afacere neprofitabila in Romania