Articles

Destinațiile last minute preferate de români

There are no translations available.

Destinațiile last minute preferate de români

 

Anul acesta, turiștii alocă, în medie, câte 400 euro/persoană pentru o vacanță last minute de o săptămână în Grecia, cu 50 euro/persoană mai mult față de bugetul mediu cheltuit în aceeași perioadă a anului trecut.

De asemenea, turiștii care călătoresc în Cipru, Malta sau Spania sunt dispuși să cheltuie până la 600 euro/persoană pentru un sejur de 7 zile. 

Conform Paravion.ro, una dintre cele mai importante agenții de turism online din România, turiștii români aleg destinațiile last minute datorită prețurilor scăzute ale vacanțelor. 

Astfel, pentru o săptămână petrecută în Grecia, bugetul mediu pe care turiștii sunt dispuși să îl aloce este de 400 euro/persoană, în creștere cu aproape 10% în raport cu aceeași perioadă a anului trecut.

“Insulele Zakynthos, Creta, Corfu, Rhodos și Santorini sunt cele mai populare destinații de tip last minute în rândul turiștilor tineri și de vârstă mijlocie. Aceștia sunt atrași de prețurile avantajoase practicate de operatorii din această țară, precum și de facilitățile de relaxare oferite de insule. Alte destinații preferate de turiști sunt Cipru, Malta și Spania”, declară Remus Vișan, managing director Paravion.ro.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

CITESTE MAI MULT...

Sursa: www.dailybusiness.roThe Vasser Valley Mocanita

 

 

mocanita

 

Mocanita is a narrow gauge train in Romania whose use is increasingly limited - besides age and high costs of maintenance equipment,mocanita must face new opportunities and transport, with better reliability. However, beyond these difficulties, mocanita survive - largely due to the need to travel to locals, but mostly because it has become a tourist attraction.


The Vaser Valley mocanita

A trip with mocanita in Maramures is something spectacular. Built between 1930 - 1933, the narrow gauge railway line (760 mm) has a lenght of 56 km, between Viseu and spring Coman. On this route, the highest altitude railway is Comanu area (1,100 m), leaving the Viseu is at an altitude of 600 m locomotives, model "Resita", were produced in years "50 locomotive weight is 24, 8 tons of fuel and 20 tons empty. tourist coaches are coaches or wagons terrace class, but there are cars for materials and wood platforms.
The climb is difficult so this train makes frequent stops for food forest at the mouth of creeks, where water load. Minor halts on the route - Novat, Cozia, Bardau, Botizu, Faina - were once forest districts, but now the wooden huts are left in ruin. Halt Faina (located 34 km from Viseu) is the east, with some households and four holiday cottages, which lie across the River Vaser, the lap of the forest, can provide shelter for about 20 tourists.
Road to the end of this course (Spring Coman, two kilometers from the border with Ukraine) takes about eight hours. After hanging platforms with fir logs, mocanita returned after another six hours of descent, in Viseu.

How to get to Viseu de Sus

By train from Bucharest-Sighetu Marmatiei - lower in Viseu de Sus station.

By car: from Baia Mare and Satu Mare, on the route Archives - Viseu valley to the destination. From  Campulung Moldovenesc or are going through Prislop, Borsa is reached and from there to Viseu. Transylvania, following the road that joins famous railway Salva - Viseu, to Moises, and from there in ten minutes to get to Viseu.

Program:June 28 to September 16, 2012
Days of operation:Daily
Departure:At 09:00 the station CFF Viseu de Sus
The route:Viseu de Sus - Maple (km 21.6)
Price:Adults: 45 Euro / person; Students: 39 Ron / person; School: 32 RON / pers
Mocăniţa particular:Of course, the new package of this season is available in these days
Book:Organized groups of over 15 people. Reservation made no later than 20:00.
Other services:Catering (grilled in Maple Station), various drinks
Arrival:Approx. at 15:30 in Viseu de Sus

For further information about accomodation in Viseu de Sus click here

Read more...

Source:  www.travelword.com


Sporturi extreme in Romania. Scuba Diving – explorarea lumii subacvatice

There are no translations available.

 

scufundare acvatica

 

Reprezentand o inedita modalitate de relaxare si agrement, dar si de a explora fauna si flora acvatica, scuba diving-ul se bucura de o popularitate crescanda. Mai mult decat un mod de petrecere a timpului liber, acest sport a fost inventat la inceputul secolului XX de catre Alexander Lodygin, iar primele echipamente le sunt atribuite lui Emile Gagnan si Jacques Yves Cousteau. Astazi, ele sunt formate din: costum de scufundare din neopren, vesta de salvare, centura de lestare pentru micsorarea flotabilitatii unui scafandru, vizor si masca de scufundare, aparat de respirat, detentor sau regulator de presiune, labe de inot, accesorii ca busola subacvatica, ceas etans, pumnal de scufundare.

Pe langa toate acestea, pentru practicarea scuba diving-ului organismul trebuie sa fie intr-o perfecta stare de sanatate, anumite tipuri necesitand atat calitatea de scafandru excelent, cat si alte calitati, cum ar fi, de exemplu, cea de speolog, in cazul scufundarii in pesteri.
Romania ofera o gama diversificata de locatii in care se poate face scufundare acvatica, precum: Marea Neagra, unde pot fi explorate epave si nu numai, diverse lacuri din tara, cum ar fi lacul Belis , sau lacul vulcanic Sfanta Ana, pesteri (Pestera Izverna, spre exemplu, este una dintre cele mai renumite pesteri din Europa pentru practicarea speologiei subacvatice) si chiar locuri unde se poate face scufundare sub gheata.

Daca doriti sa practicati sporturi extreme, besthotels.ro va ofera informatii utile despre posibilitatile de cazare in Belis

Citeste mai mult...

Sursa :www.skytrip.ro

Cum alegem destinaţia pentru luna de miere?

There are no translations available.

 

Cum alegem destinaţia pentru luna de miere?

Aşa cum ne dorim să avem o nuntă perfectă, şi ne străduim cât putem să ne alegem ţinuta perfectă şi suntem atenţi la detalii, tot aşa de mult ne gândim şi când trebuie să alegem destinaţia pentru luna de miere.

Luna de miere reprezintă vacanţa pe care o petrec împreună proaspăţii căsătoriţi, este o evadare, o vacanță departe de toți.

Dar de unde vine termenul de lună de miere? Prima dată s-a auzit de acest termen prin anul 1546, și era descrisă ca perioada de timp de după nuntă, când ”lucrurile  sunt mult mai dulci”.

În Europa, se obișnuia ca proaspății însurăței să aibă o perioadă de timp doar pentru ei, în care fericirea și fertilitatea e pe primul plan, iar denumirea derivă din franțuzescul ”lune de miel” (o lună a mierii).

Luna de miere a început să fie văzută ca o vacanță prin secolul al 19-lea, în Marea Britanie și se pare că a fost împrumutată de la elita Indiei, unde proaspății căsătoriți din clasele superioare, plecau într-un ”tur al miresei”, de obicei împreună cu familia și prietenii. Din fericire, acest detaliu în timp a fost înlăturat.

În zilele noastre, este stânjenitor să ”sari” peste luna de miere sau să o amâni prea mult după nuntă, datorită efortului, mai ales financiar, făcut pentru organizarea nunții.

Astăzi, datorită politicilor de marketing, accentul cade mai mult pe alegerea destinației, și se uită adevărata semnificație a lunii de miere, iar celebritățile concurează în a avea cele mai scumpe și cele mai luxoase destinații pentru luna de miere.

Pentru a citi despre astfel de destinatii, recomandate de Besthotels.ro, acceasati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.deweekend.ro

De ce să vizităm județul Caraș-Severin?

There are no translations available.

 

De ce să vizităm județul Caraș-Severin?

Toată lumea vorbește despre obiectivele turistice cunoscute din țara noastră, dar mereu auzim tot de aceleași. Așa că dacă v-ați săturat de Palatul Peleș, Castelul Bran, mănăstirile din Bucovina, vă recomand să vă îndreptați atenția și pașii spre județul Caraș-Severin. De ce? Pentru că aveți atât de multe locuri ce merită și trebuie vizitate.

Știați că județul Caraș-Severin este al treilea ca mărime din România?

Vorbeam mai sus de obiectivele turistice pe care le putem vizita, acum haideți să vă spun pe scurt despre ele:

Băile Herculane – una dintre cele mai vechi stațiuni din lume, atestată documentar din anul 153 î.e.n , este situată într-o zonă pitorească, Valea Cernei.

Semenic se află la 10 km de Văliug, stațiune turistică cu pârtii de schi pentru începători.

Trei Ape – stațiune climaterică permanentă, locul potrivit pentru relaxare. Posibilitățile de relaxare sunt variate de la sporturi nautice, până la înot și schi nautic, drumeții prin satele turistice Brebu Nou și Garana, Muntele Semenic, Anina.

Dacă decideți să vizitați județul Caraș-Severin, vă asigur că nu vă veți plictisi. O plimbare prin cele două Parcuri Naționale Semenic – Cheile Carașului și Cheile Nerei Beușnița datorită peisajului de vis, vă va ajuta să uitați de probleme.

Nu ezitați să vizitați Cetatea Caransebeș – atestată documentar din anul 1289. Lacul Poiana Mărului se află la 15 km de orașul Oțelu Roșu – locația potrivită pentru plajă, sporturi acvative, plimbări cu barca, dar și pescuit. Lacul Breazovaeste primul lac de acumulare din SE Europei, și a fost construit între anii 1907-1909 și se află situat la 3 km de localitatea Văliug. Lacul Văliug este un lac de acumulare, folosit pentru producerea de energie electrică și pentru alimentare cu apă.

Pentru a citi si despre alte lacuri din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.deweekend.ro

Page 1 of 63

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Divertisment Articles