News

Frumusetile ascunse ale Romaniei: Cornetu, singura manastire din lume pe sub care trece trenul

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Frumusetile ascunse ale Romaniei: Cornetu, singura manastire din lume pe sub care trece trenul

Scriam  în urmă cu un an, pe blogul meu, în ,,pastila de turism“ că acesta este un loc din România, pe care aş vrea să îl văd neapărat . Citisem, după cum spune şi titlul, că este singura mânăstire din lume pe sub care s-a construit un mic tunel de cale ferată. Chestia mi se părea extraordinară şi după ce am văzut acolo, cred în continuare acest lucru.

Cum micul schit este situat foarte aproape de malul drept al Oltului iar inginerii feroviari nu puteau ,,muşca” cu debleul din apele râului dar nici din rambleul drumului naţional, atunci s-a luat decizia de a se construi un mic tunel pe sub turnul de la intrarea în manastire. Azi, probabil, BOR s-ar opune, dar atunci…
De sus, de la intrare, nu realizezi deloc acest lucru dacă nu ştii. Vegetaţia crescută de o parte şi de alta a căii ferate obturează privirea turistului. Aşa că am luat-o pe şosea la vale, vreo 200 de metri şi am coborât pe calea ferată, după care, cu ceva emoţii am luat-o peste traverse ca să prind un unghi mai bun pentru fotografiat.
Ar fi fost o chestie să prind sau să mă prindă un tren, acolo jos mai ales că nu prea aveam unde să mă feresc, în plus erau şi firele de la macaz care ar fi încurcat planurile mele. În fine, un element de arhitectură religioasă alături de unul de arhitectură feroviară, constituie un ansamblu inedit care poate fi exploatat turistic.
Să mai menţionez şi vechimea schitului, construit şi ctitorit de Val Velnicul Mareş Băjescu pe la 1666. Schitul este trecut în ghidurile cu mânăstiri ca fiind unul de călugari însă eu am conversat despre minunea tehnică de sub poarta de intrare cu o măicuţă.
Nu rataţi nici interiorul şi nici priveliştea asupra Oltului şi  Munţilor Coziei, din spatele mânăstirii.
Pentru a citi si despre Manastirile din Bucovina, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Manastirea Snagov: de la mormantul lui “Dracula” Vlad Tepes, la Michael Jackson

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Manastirea Snagov: de la mormantul lui “Dracula” Vlad Tepes, la Michael Jackson

Manastirea de pe lac, cum e cunocut lacasul de cult de la Snagov, din apropierea orasului Bucuresti a devenit loc de pelerinaj turistic dupa ce s-a aflat ca aici ar fi fost inmormantat celebrul domnitor Vlad Tepes. Nu se va sti probabil niciodata adevarul legat de acest subiect, dar legenda locului da crezare acestei variante care a dus la faima de astazi a manastirii Snagov.

Misteriosul mormant

Potrivit legendei, dupa moartea lui Tepes, care a avut loc in batalia cu turcii de la 1476, calugarii manastirii Snagov i-au gasit trupul si l-au inmormantat crestineste in acest loc. In biserica a fost gasit intr-adevar un mormant al unui barbat imbracat in haine scumpe, dar istoricii nu au reusit sa confirme cine a fost inmormantat in acel loc. Oricum, de cand Vlad Tepes a fost identificat in anumite lucrari occidentale cu celebrul Dracula, manastirea Snagov a intrat si in atentia turistilor de peste hotare.

Important centru monahal

Dincolo de legenda mormantului lui Vlad Tepes, manastirea de langa Bucuresti isi confirma importanta si prin existent, aici, a unui important centru monahal inca de pe vremea lui Constantin Brancoveanu. Acesta a infiintat aici o tipografie de buna calitate. La Snagov a activat carturarul Antim Ivireanul, care a tiparit primele carti in limba romana, cu caractere latine.

Loc vizitat de Nicolae Balcescu si Michael Jackson

La Snagov s-au ascuns dea lungul timpului numerosi domnitori, locatia fiind una adecvata in acest sens. Aici si-a gasit refugiul si Nicolae Balcescu, dupa Revolutia de la 1848. In functie de mersul istoriei, la manastire a fost ascuns si centrul de batere a monedei din Vlahia, locul functionand practic si ca o banca. Dupa 1990 manastirea Snagov a fost vizitata si de oaspeti de seama de peste hotare, cel mai cunoscut fiind celebrul star pop Michael Jackson.

Pentru a citi si despre bisericile din Bucovina, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Autor: Ionut Vasilescu

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Pensiunea Chiuza Chiuza

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Pensiunea Chiuza Chiuza

Comuna Chiuza este situata in partea central-vestica a judetului Bistrita-Nasaud. Relieful este reprezentat prin culoarulraului Somesul Mare si dealurile Nasaudului, zona situata la periferia muntilor Tiblesului, care ocupa partea nordica a comunei.

Pensiunea Chiuza este recomandata celor care vor sa aiba un weekend relaxant in mijlocul naturii, sa se relaxeze la o partida de pescuit alaturi de prieteni, alaturi de care sa savureze apoi o bere rece pe terasa de pe marginea lacului. Turistii sunt cazati in cabane din lemn, intr-un cadru foarte rustic.
Atractii turistice: urme arheologice daco-romane: Sasarm, biserica reformata Sasarm, edificata in anul 1754 ca monument istoric; urme arheologice din sec. al XVII-lea tot la Sasarm; ; conacul care a adapostit sediul primariei Chiuza; zona de agrement pe raul Somes la Sasarm. Orasele cele mai apropiate sunt: Beclean la 12 Km, Nasaud la 12 Km si Bistrita la 42 Km.

Hotel Darius Constanta

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Hotel Darius Constanta

Hotel Darius - este un hotel de 3***.Este dotat ultramodern şi beneficiază de parcare păzită 24/24 h. Este o locaţie foarte bună pentru cazarea studenţilor pe perioadă anului universitar, dar şi o alegere bună pentru vacanţă. . Imobilul situat în Constanţa este renovat timp de doi ani şi transformat în - Hotel Darius - un Hotel cochet de 3*** stele pentru tineret.
Hostel Darius oferă toate facilităţile necesare atât odihnei cât şi activităţii neîntrerupte specifice stilului de viaţă al secolului 21: conexiune internet, cablu TV, apărat aer condiţionat, minibucatarie (chicinetă) şi baie (dus); mobilier modern - pături, dulapuri garderobă, mobilier bucătărie, frigider; spălătorie haine, parcare privată cu 32 locuri, supraveghere video.

Pensiunea Junior Cluj-Napoca

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Pensiunea Junior Cluj-Napoca

Clasificată la trei stele, pensiunea Junior oferă oaspeţilor care îi trec pragul servicii şi facilităţi de o calitate deosebită.
Pensiunea JUNIOR este situată în Cluj-Napoca, într-o poziţie privilegiată faţă de centrul oraşului, aeroport, şi gară.
Vă invităm să petreceţi momente unice în confortul camerelor amenajate modern, care vă vor face să vă simţiţi ca acasă.

Pensiunea Junior este situată în Cluj-Napoca, într-o poziţie priviliegiată faţă de centrul oraşului, aeroport şi gară. Pensiunea Junior este situată la circa 100 de metrii de gară. In imediata apropiere se află atât statţiile maşinilor de transport în comun şi a tramvaielor cu legătură spre centru şi către toate cartierele oraşului. Pensiunea Junior dispune de 45 de locuri de cazare cu confort de 3 stele în camere cu 2 si 3 paturi, TV cablu, minibar, frigider şi acces la telefon şi internet wireless. Mobilierul nou şi modern iţi oferă confortul şi căldura de acasă, oferind un cadru odihnitor şi îmbietor. Băile sunt dotate cu cabină de duş sau cadă, având mobilier şi accesorii noi şi de cea mai bună calitate.

Restaurantul nostru vă oferă un cadru intim şi elegant pentru a savura o gamă largă de mâncăruri precum şi specialităţi culinare tradiţionale. Personalul angajat este bine pregătit şi în permanenţă preocupat de satisfacerea cerinţelor clienţilor. Cu o înfăţişare atractivă, într-o atmosferă intimă, hotelul nostru este ideal pentru toate categoriile de turişti. Restaurantul vă pune la dispoziţie băuturi rafinate şi specialităţi culinare ardeleneşti la standarde de calitate. Restaurantul oferă o gamă largă de băuturi şi preparate culinare ce pot fi servite într-o atmosferă plăcută, într-un spaţiu sonorizat şi dotat cu aer condiţionat. Meniul este variat, cuprinzând atât reţete tradiţionale reprezentative zonei Transilvaniei, cât şi reţete internaţionale, toate pregătite cu profesionalism. Prin meniul bogat pe care îl oferim împăcăm poftele atât gurmanzilor cât şi celor ce ţin la siluetă, toate acestea într-un decor şi o ambianţă magnifică ce vă deschide apetitul dumneavoastră.


Vilicotel was launched

E-mail Print PDF

 


Ambo Systems Company has launched on the Romanian market the software application for hotel management, Vilicotel. The software has a number of innovative elements and for the cost/function relation is unique for the Romanian market. Moreover, the Vilicotel project’s motto is "Best quality for a fair price”. The update and maintenance programs ensure the investment a guaranteed future.

Nowadays the Vilicotel software is a success on Austrian market and is used successfully in over 50 hotel units of various sizes.

BestHotels.ro was launched

E-mail Print PDF

 


 

www.BestHotels.ro has been launched. BestHotels wants to help those who travel for pleasure or for business, through a database of all the hotels and pensions in Romania. The site aims that through a few clicks you can view the hotels and pensions in the area of destination and even a situation of the available rooms.

In the future BestHotels.ro will implement an online reservation system, based on experience of the team that created the solution for hotel management, Vilicotel.

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: News