Turismul balnear din România înregistrează circa un milion de turişti anual, 10% fiind străini

Email Imprimare PDF

turismul balnear

 

Turismul balnear din România înregistrează în prezent circa un milion de turişti anual, 10% dintre aceştia fiind străini, a declarat, luni, preşedintele organizaţiei patronale a turismului balnear din România, Nicu Rădulescu, după deschiderea conferinţei internaţionale privind turismul de sănătate.

"La ora actuală, avem circa un milion de turişti pe an număr total pe balneo în mod constant, pentru că aici există o anumită constanţă. Total turismul balnear variază între 800.000 şi un milion. 10% reprezintă turismul internaţional, deci undeva la 100.000, foarte puţin. Pieţele tradiţionale au fost în scădere, ca urmare a faptului că Israelul avea unele probleme - cele politice. Pe de altă parte, sunt şi oameni care au îmbătrânit, nu mai au acea nostalgie a vizitării României", a spus Rădulescu.

Potrivit acestuia, România a fost extrem de căutată în perioada interbelică, atunci când exista un număr aproape dublu de staţiuni faţă de cel actual (circa 80). A urmat perioada războiului, iar multe dintre aceste staţiuni au fost devastate, ele fiind şi locuri de retragere a armatelor. Ulterior, în anii '70, s-a construit foarte mult, iar conceptul geriatric al Anei Aslan a făcut înconjurul lumii, iar turiştii veneau în număr foarte mare atât pe litoral - în zona Neptun-Olimp -, cât şi în toată ţara, unde existau pieţe turistice extraordinare axate pe turismul din Israel, Germania şi Italia.

Pentru informații despre unități de cazare din stațiunile balneare accesați această secțiune a site-ului nostru

Citește mai mult..

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Turismul balnear din România înregistrează circa un milion de turişti anual, 10% fiind străini