Mamaia

Mamaia

 

Mamaia a legismertebb üdülőhely a román tengerparton. Constanta-tól északra, a Fekete-tenger és a Siutghiol tó között található és a legtöbb szállás lehetőséggel rendelkezik. Mamaia üdülőhely egy dinamikus fejlesztéssel rendelkezik, és a turisták már megszokták, hogy Mamaia  minden évben valami újjal várja őket- pálmafákkal, Aqua Magic-el, szökőkútakkal, Telegondolával, emeles búszokkal stb.

Tengerpart: Mamaia egyedülálló a széles és 8 km hosszú partvidékével. A parton finom homok található, és a vízbe pedig könnyedén lehet bemenni. A partvidék nagy része napernyőkkel és napozószékekkel van ellátva, melyeket fizetési díj ellenében lehet kölcsönözni, de viszont még számos nagy partvidék rész is van, ahol díjmentesen lehet ezeket használni. A partvidék déli része keskenyebb és kövesebb, a központi része széles és zsúfolt, és ezen a részen rendezik a tengeroarton a legtöbb eseményt. Az üdülőhely északi partvidéke a legjobban ellátott és itt a legjobb a homok.

Helyenként vízimentő állomásokkal van ellátva. A vízimentők jól ki vannak képezve és naponta 8-20 óra között őrködnek.

Tevékenységek, látványosságok: Az üdülőhely egyik fő atrakciója az Aqua Magic aquapark , amely egy szórakózóhelya turisták számára. Aqua Magic az üdülőhely bejáratánál található, minden korosztályú turistának szól, befogadóképessége pedig 2500 látogató. Felülete 4000 m2 víz, és a vídámparkban pedig csúzdák és uszómedencék találhatok. Ebben a parkban vendéglők, bárok, gyorsétkezdék, cukrázdák, valamint szuvenirek találhatók. A turisták választhatnak a napozás és a fürdés közöott. Aqua Magic ki van világítva, ezért itt éjjeli műsorokat és bulikat lehet szervezni, ezáltál megadva a turistáknak úgy a nappali mint az éjjeli szorakozási lehetőséget. Itt építettek először szabadtéri táncparkettet, fény és hangefektusokkal, valamint vízijátékokat amelyek a zene rítmusának és intenzitásának függvényében működnek.

A 2004-ben felavatott Telegondola, amelynek óránkénti szállítási kapacitása 600-1500 személy, egy olyan eszköz amely azoknak a turistáknak szól, akik fentről szeretnék megcsodálni Mamaiat. Az útasok két helyen szállhatnak fel, az egyik a Perla hotel környékén, a másik pedid a Kaszino környékén található.

Figyelembe kell venni azt is, hogy ezen a helyen kevés villa található, és magánházakban pedig egyáltalán nem szállásolnak el embereket, ami roman tengerpart többi üdüllőhelyére jellemző.

A Satul de la Vacanta egy festői hely, eredetidégét pedig annak köszönheti, hogy itt összefónodik az ország 40 megyéjének román hagyományai. A 31 vendéglő kínálatában szereplő hagyományos és haltermékek, igazi ínyencfogások minden turista számára. Mamaia egyik leghíresebb vendéglője a Hanul Piratilor (Kalózok Fogadója), amelyet egy hajó formájában építtettek és a Siutghiol tavón található. A turisták másként is eltölthetik estélyeiket: a Melody Bárban, az Orientben, a Mioritaban vagya Cherhanaban (halspecialításokkal) megtekinthetnek egy kabaré előadást, vagy egész éjjen át egy diszkóban táncolhatnak.

A Mamaiara érkezőkre számos szórakozási lehetőség vár: sportpályák, medencék, kertek, parkok (“Luna Park”), és a mozik, amelyek minden elvárásnak eleget tesznek. Minden nyáron a Mamaia-i nyári színházban megszervezik a román könnyű zene fesztivált, ahol a legjobb énekesek harcolnak a trofeáért. A maradék időben pedig hallgathatják a Radio Vacantat (Vakáció Rádió), melynek adása az összes tengerparton hallható, és több nyelven is közvetít. A Siutghiol tavon több vízisportot is lehet űzni: vízisí, scuba diving, yachting és szörfözés.

 

Fotógaléria

Mamaia / 1Mamaia / 2Mamaia / 3Mamaia / 4Mamaia / 5Mamaia / 6Mamaia / 7

 

Rezervare

Aktuális oldal: Fekete-tenger partja Mamaia