Duna Delta

Azok akik vad tájakat szeretnének felfedezni, vagy olyan helyeket, amelyek védettek a város borzasztó zajától, azoknak ajánljuk a Duna Deltát.

A Duna Delta Európa legnagyobb vizegenyes rezervátuma, 2.681 négyzetkilométeren helyezkedik el. 1990-ben az UNESCO belefoglalta a Duna Deltát, ami egyben Románia egyik legujjabb felszíni formái közé tartozik, a bioszféra rezervátumokba. Itt több mint 1200 fa- és növényfajta található, a kontinens leggazdagabb állatvilágával (több mint 300 fajtával, amelyek között  egyedi pelikán seregekkel) és halfajtáival rendelkezik (közel 100 különböző fajta, amelyek közül megemlítjük a Dunában élő heringet és a tokféléket, amelyektől származik az ártákes kaviár).

Hogyha meggyöztem Önöket, akkor máris kereshetnek a www.besthotels.ro internetportál ezen részén szálláslehetőséget egy álomszép vakációra a Duna Deltában.

Baia

Baia

Baia egy régi település, már a Kr. e. IV.-II. évezredtől lakott. Itt alakult ki a Hamangia neolitikus kultúra, mely egy Anatóliából érkező néppel hozható kapcsolatba és a legkorábbi neolitikus kultúra Dobrogeaban.

 
Băltenii de Sus

Băltenii de Sus

Băltenii de Sus Tulcea megyében  található, a Duna Szent-György ágának jobb oldalán. A település fő látnivalója a Saslovia vár romja, amely régészeti területté lett nyilvánítva.

 
Chilia Veche

Chilia Veche

Chilia Veche Tulcea megye északi részén található, a Chilia ág jobb oldalán. A legnépesebb vidéki település a Deltában. A görög kereskedők közössége volt itt, körülbelül 2500 évvel ezelőtt, egyesek szerint Achille, mások szerint Licostomo néven.

 
Colina

Colina

Colina ritka szépségű zöldövezetben helyezkedik el, csendes környezetben, mely egy csodálatos üdülés lehetőségét ajánlja fel a Deltában. A táj rendkívül változatos. A település közelében vannak a Murighiol I, Murighiol II, Lacul Sărat és Razim-Sinoe sós tavak, melyek gyógyító hatásukról híresek.

 
Crișan

Crișan

Ez egy halászatból élő falu, amely hamar a  fejlődés útjára lépett. Ezt elhelyezkedésének köszönheti, mivel az egyik legforgalmasabb csatorna mellett, Sulina mellett  helyezkedik el, amelyet a kereskedelmi és a turista hajók egyaránt átszelnek

 
Dunavatul de Jos

Dunavatul de Jos

Tulcea megye keleti részén található és a következő településekkel határos: Murighiol, Uzlina és Razim-Sinoe. A táj nagyon szép: csatornák, patakok, füves területek és fűzfák tarkítják.

 
Caraorman

Caraorman

Eredetileg halásztanya volt, de gyorsan növekedett, mivel a Sulina csatornán helyezkedik el, amelyen a legnagyobb a forgalom. A folyónak három nagy ága találkozik itt, megközelítési útvonalat nyújtva a Duna Deltához.

 
Gura Portiței

Gura Portiței

Gura Portiţei a dokumentumokban már 1710-től megjelenik. Itt épült az úgynevezett "Éden" háromcsillagos idegenforgalmi komplexum, amely nevét azzal a szándékkal kapta, hogy megőrizzék a táj érintetlenségét és varázsát.

 
Mahmudia

Mahmudia

Mahmudia a Szent-György kar jobb oldalán található, mindössze 28 km-re Tulceatól. Keleten kiterjed a Duna lankájáig, úgynevezett "szakadékokat" formálva.

 
Maliuc

Maliuc

Maliuc a Sulina ágon található, Tulcea-tól 25 km-re. Fontos a turizmus szempontjából is, de azért is, mert egy nagyobb növény- és állatvilág kutatóintézet van itt..

 

Rezervare

Aktuális oldal: Duna Delta