Gyógyfürdők

Romániában nagyon sok a gyógyfürdő. Ezeket az üdülőket általában idős emberek látogatják, betegségük kezelésére. De néhány nap a gyógyfürdőn előnyös, sőt ajánlott, a fiataloknak is, ellensúlyozni a nagyvárosi élet káros hatásait: a stresszt, környezetszennyezést, a mozgásszegény életmódot és sok más káros hatást.

A Gyógyfürdőknél a BestHotels.ro turisztikai portálon megtalálja a romániai gyógyfürdők leírásait és szállás javaslatokat, ha ilyen helyen szeretné eltölteni a vakációját, kezelés vagy egyszerűen csak pihenés céljából.

Cojocna fürdő

Cojocna fürdő

A Cojocna-i gyógyfürdő Kolozs megyében található. Nevét az egykori magyar nevéről kapta – Kolozs Ocna. A középkori sókitermelő helyekre gyógyfürdőket építettek. Pár elhagyatott sóbánya gyógyhatású sós tavakká alakultak át.

 
Tasnád

Tasnád

Tasnád Szatmár megye délnyugati részén található, egy síkságos és alacsony dombos vidéken.

 
Băile Felix

Băile Felix

Félix fürdő Románia északkeleti részén található, Bihar megyében, körülbelül 9 km-re Nagyváradtól és 22 km-re a Borş határátkelőtől

 
Băile 1 Mai

Băile 1 Mai

Május 1 üdülő Buhar megyében található, csak 4 km-re Nagyváradtól. Főkét ásványvízei miatt vállt híressé és a helységben kivont iszap miatt, amelyet rehumás, idegrendszeri és nőgyógyászati betegségek kezelésére használják.

 
Nincs kep

Tusnádfürdő

Az Erdély Gyöngyének nevezett Tusnádfürdő Románia egyik legszebb gyógyfürdős üdülője. 1968-ban nyilvánították üdülőhellyé, de a gyógyfürdő már a XIX. század közepétől működik.

 
Băile Herculane

Băile Herculane

Herkulesfürdő a festői Valea Cernei-Domogled Nemzeti Parkhoz tartozik. Herkulesfürdő történelme csaknem két évezredre nyúlik vissza. Már i.sz. 153-ban megjelenik a dokumentumokban. A római civilizáció korában, az üdülő nagyon vonzotta a római arisztokráciát.

 
Băile Olăneşti

Băile Olăneşti

Olăneşti fürdő Vâlcea megye középső részén található. "Arany forrás" néven is említik a jódos, brómos, nátriumos, kálciumos, kénes és klóros, hipotóniás vagy izotóniás gyógyforrások miatt.

 
Hargitafürdő

Hargitafürdő

Hargitafürdő Csíkszereda városhoz tartozik, ami egy gyógyfürdőtelepülés, hegyvidéke pedig híres a kaolin bányáról, a mofettákról, ásványvízeiről és a nagyon kellemes alpesi éghajlatáról. Az üdülő déli részén magaslik a 1379 m magas Borhegyes csúcs a Fejszó patak dombbal együtt, ahol van egy ásványvíz forráss is.

 
Govora fürdő

Govora fürdő

A történelmi Govorafürdő neve I.C. Brătianu és dr. N. Popescu Zorileanu nevehihez füződik, akik ezelött 120 évvel építették meg az alapjait ennek az üdülőnek, amely a légzési és a rehumatikus betegségek kezelésére szakosodot..

 
Ocna Sugatag

Ocna Sugatag

Az Ocna Sugatag termálfürdő Máramaros megyében található, 20 km-re Máramaros Szigettől, 490 m magasban a Tibles-Gutai hegy lábánál. Az ásvány tartalmu vízek fontos szerepet játszanak a rehumatikus, a neurológiai és a nőgyógyászati betegségek kezelésében.

 

Rezervare

Aktuális oldal: Gyógyfürdők