Pelerinaj de week-end - Mănăstirea Nicula

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

Pelerinaj de week-end - Manastirea Nicula
“Credinţa este esenţa dorinţei.” Prentice Mulford

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au crezut într-o putere nevăzută, pentru unii se numește Dumnezeu, pentru alții este un zeu sau un obiect sacru. Noi, creștinii, ne manifestăm credința prin participarea la slujbele religioase, acolo găsim liniște și înțelegere, sfaturi.
Mănăstirile se găsesc într-o zonă liniștită, de pădure, departe de agitația și aglomerația orașului, un loc unde să te poți reculege, să te poți ruga, să poți comunica cu Divinitatea.
O vizită la mănăstire este un lucru bine-venit în orice zi. Mănăstirea Nicula este la 45 de km de Cluj-Napoca și datează din secolul al XVI-lea; este renumită pentru Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului, care a lăcrimat din 15 februarie până în 12 martie 1699. Se spune că ochii Maicii Domnului au devenit vii și au izvorat lacrima dătătoare de viață. În lacrimile ei și-au găsit ecou bucuria și tristețea, speranța și deznădejdea, iubirea și visele celor care și-au pus nădejdea în Divinitate, dovedindu-se astfel puterea Maicii Domnului.
Într-o lume plină de interese, într-o societate care a uitat să creadă în Dumnezeu, să nu uităm să ne rugăm, să credem, să fim alături de cei care au nevoie de noi, și, mai presus de orice, să nu uităm să avem grijă și de sufletul nostru.
Așa cum spunea Nicolae Steinhardt, în Jurnalul fericirii, “Credința e suprema armă secretă, care anihilează toate necesitățile, împrejurările și pulverizează hazardul”.

Articol realizat de Nistor Lucia Mihaela

Rezervare

Aktuális oldal: Kezdőlap