Număr record de turiști în Sibiu

Email Imprimare PDF

 

Număr record de turiști în Sibiu

 

Numărul de turisti care s-au cazat la Sibiu în 2012 a fost cel mai mare de până acum, depăşind chiar şi anul 2007, când municipiul a fost Capitală Culturală Europeană, dovadă fiind încasările Primăriei din taxa hotelieră, a anunţat, joi, primarul Klaus Johannis.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că anul 2012 a fost “cel mai bun” pentru turism, depăşind chiar şi anul 2007, când Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană.

“Avem confirmarea, din date, că anul 2012, pentru sectorul de turism, a fost cel mai bun an dintre toţi anii pe care i-am avut până acum. Anul 2012 a depăşit chiar şi anul 2008, care la rândul lui depăşise puţin anul 2007. Noi prelucrăm singurele date de care dispunem, şi anume încasarea din taxa hotelieră, care reflectă numărul de turişti care au vizitat Sibiul şi au înnoptat aici. Noi ştim că un număr foarte mare de turişti vin în Sibiu şi nu înnoptează. Nu cunoaştem în detaliu numărul acestora, dar cred că este rezonabilă prezumţia că, dacă a crescut numărul de turişti care înnoptează, a crescut şi numărul total de turişti care au vizitat Sibiul”, a declarat Johannis.

 

Pentru mai multe stiri turistice accesati acesta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.horeca.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Număr record de turiști în Sibiu