10 motive pentru care ar trebui să vizitezi "CENUŞĂREASA TRANSILVANIEI"

Email Imprimare PDF

 

10 motive pentru care ar trebui să vizitezi

 

Considerat în general o "cenușăreasă" a Transilvaniei, din cauza unei urbanizări reduse și a unei situații economice mai precare decât a județelor învecinate, Sălajul ascunde o serie de atractii turistice destul de puțin cunoscute, scrie cluj.travel.

Cluj.travel vă prezintă zece atracții turistice majore din județ, cu mențiunea că la alcătuirea acestei selecții nu au fost luate în calcul monumentele arhitectonice din cele patru orașe ale județului, Zalău, Jibou, Șimleu Silvaniei și Cehu Silvaniei.

Toate cele 10 atracții turistice au făcut obiectul unui proiect educativ denumit „Descoperim Sălajul și Patrimoniul Mondial UNESCO”, prin care elevi proveniți din patru școli sălăjene au ajuns să le viziteze. Ordinea prezentării obiectivelor este cea în care ele au fost vizitate în cadrul acestui proiect.

Porta Praetoria, de la Porolissum Castrul roman de la Porolissum este poate cel mai titrat obiectiv istoric al județului.

Grădina Zmeilor fascinează pe oricine o vizitează.

Grădina Botanică „Vasile Fati” Jibou este cu siguranță cel mai vizitat obiectiv  din Sălaj.

Biserica de lemn „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sânmnihaiu Almașului este reprezentativă pentru salba de biserici de lemn de pe Valea Almașului.

 

Pentru mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa:www.cluj.travel

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri 10 motive pentru care ar trebui să vizitezi "CENUŞĂREASA TRANSILVANIEI"