Cele mai atractive locuri din România recomandate de Ghidul Michelin

Email Imprimare PDF

 

Mănăstirile din Bucovina, Maramureşul, Dragomirna, Sibiul, Transfăgărăşanul, Horezu, Prejmerul şi Delta Dunării sunt cele 8 situri turistice de la noi care au primit cea mai înaltă distincţie a Ghidului Verde Michelin– trei stele, adică “de vizitat neapărat".

Au primit 2 stele Mănăstirea Cozia, Mănăstirea Arnota, Culoarul Rucăr-Bran, Biserica Domnească Sf. Nicolae – Curtea de Argeş, Castelul Bran, Centrul Istoric (piaţa Sfatului, Biserica Neagră) Braşov, Mănăstirea Arbore din Bucovina.

Monumentul de la Adamclisi, Mănăstirea Govora, Strada Sforii din Braşov, Moscheea Ali Ghazi Paşa din Babadag au primit o stea din partea specialiştilor Michelin.

Ghidul Michelin pentru România are 368 de pagini şi include 22 de hărţi, aproximativ 600 de adrese (din care 400 cu locuri de cazare şi restaurante) şi 160 de fotografii.

Autorii ghidului Verde Michelin au privit România din trei unghiuri încrucişate: cel intim, al românilor care locuiesc aici, cel critic/subiectiv, al unui francez care cunoaşte bine regiunea şi, al treilea, obiectiv, al unui autor care descoperă România pentru prima dată.

Ghidul Michelin pentru România a fost creat de către experţii Grupului Michelin cu sprijinul Departamentului de Cartografie al Michelin România şi apoi a fost tradus şi publicat de editura Meteor Press.

Primul ghid Michelin a fost realizat cu peste 100 de ani în urmă şi a promovat, iniţial, călătoriile rutiere.

Indiferent de ghid sau de destinaţie, stelele sunt întotdeauna acordate în conformitate cu aceleaşi criterii Michelin: impresia pe care i-a făcut-o vizitatorului la sosire, renumele site-ului, patrimoniul său cultural, comoditatea şi confortul oferit vizitatorului, autenticitatea şi farmecul său.

Pentru a cauta cazare in Brasov, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro


Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Cele mai atractive locuri din România recomandate de Ghidul Michelin