Atractiile turistice ale orasului Satu Mare

Email Imprimare PDF
Turnul Pompierilor -Atractii turistice Satu Mare
Municipiul Satu Mare se află în judeţul Satu Mare, în nord-vestul României, pe râul Someş, la 13 km de graniţa cu Ungaria şi 27 km de graniţa cu Ucraina. Judetul Satu Mare este cunoscut ca un pitoresc colt de ţară românească, cu un potenţial turistic bogat şi atractiv, în plină dezvoltare. Din punct de vedere turistic în Satu-Mare există mai multe obiective turistice care pot fi vizitate, dintre care cele mai importante sunt urmatoarele:
  • Turnul Pompierilor - are o înălţime totală de 47 m şi o înalţime cursivă de 34 m, a fost construit în anul 1904 din iniţiativa episcopului Gyula Meszlényi, fiind proiectat de Ferencz Dittler şi construit de Lajos Vajnai. Datorită înălţimii, turnul oferea o privire de ansamblu asupra oraşului fiind folosit în acest sens pentru prevenirea incendiilor şi protecţia împotriva lor. Astăzi, turnul este un obiectiv turistic de mare atracţie fiind vizitat zilnic de peste 100 de vizitatori.
  • Filarmonica - cladirea filarmonicii este o aripă a hotelului Dacia. A fost construită în 1902, pe locul vechii Primării a oraşului, în stil secession. Sala de concerte, renumită pentru acustica sa, are o capacitate de 320 locuri.
  • Statuia Lupa Capitolina (Lupoaica) - simbol al latinităţii, statuia este o creatie a sculptorului Radu Ciobanu. Statuia este amplasată actualmente în Piaţa Vasile Lucaciu din Satu Mare. În perioada de dinainte de 1989 a fost mutată în piaţa Libertăţii, în centru, în locul unde este acum statuia lui Vasile Lucaciu. Statuia este o copie a celebrei „Lupa Capitolina” din capitala Italiei. Pe stâlpul susţinător se găseşte inscripţia „ROMANAE VIRTUTI IN DACIA REDIVIVAE SACRUM” şi trei medalioane turnate cu chipul lui Traian, Decebal şi Ferdinand I.
  • Catedrala Romano-Catolică - construită între 1785-1798 şi extinsă în 1937, catedrala ocupa o poziţie centrală în Piaţa Libertăţii.
  • Catedrala Ortodoxa "Adormirea Maicii Domnului" - a fost construită între 1932-1937. Cladirea respectă stilul bisericilor româneşti cu braul exterior specific şi are un cor faimos de peste 75 de ani.
  • Biserica Reformată cu lanţuri - ridicată în sec al XVIII-lea, este unul din monumentele de seama ale oraşului Satu Mare. Construcţia ei s-a desfăşurat pe parcursul a 9 ani şi este împrejmuită de stâlpi legaţi intre ei de lanţuri forjate.
Autor: Plosca Ligia

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice Atractiile turistice ale orasului Satu Mare