De ce a ajuns 2010 sa fie un an dezastruos in turism

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

De ce a ajuns 2010 sa fie un an dezastruos in turism

Anul 2010 a adus unele dintre cele mai proaste sezoane din turism din ultimii ani si multe hoteluri au fost scoase la vanzare... in lipsa turistilor. Mai mult, bugetul romanilor a tot scazut si majoritatea a preferat sa-si petreaca mult visatul... concediu... acasa cu familia! Ce s-a intamplat?

Mari amatori de calatorii, romanii au fost atenti cu fiecare banut cheltuit in 2010, iar criza si salariile mai mici au facut ca trei din patru romani sa nu plece in vacanta, ci sa-si petreaca zilele libere in familie.

In acest caz, efectele asupra multor dintre agentii nu sunt greu de ghicit. Cele care au supravietuit unui flux de turisti cu buzunarul subtiat au avut incasari cu 10% mai mici fata de anul trecut, potrivit datelor de la Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT).

Pensiuni de vanzare pe Internet

Au fost insa si multe agentii sau chiar hotelieri care nu au castigat pariul cu criza.

Construite in perioada in care romanii isi permiteau sa-si petreaca weekendul la munte sau chiar la mare, mii de pensiuni care au accesat si fonduri europene sunt acum pustii, iar multi proprietari ar vrea sa vanda, dar nu au cui.

Asa se face ca site-uri de vanzari sunt pline de astfel de anunturi, insa cumparatorii lipsesc cu desavarsire.

Mai exista si cateva hoteluri din Baile Herculane care au fost scoase la licitatie pentru ca proprietarul lor - firma Hercules, controlata de omul de afaceri Iosif Armas, se afla in executare silita.

Pentru a cauta unitati de cazare la Baile Herculane, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri De ce a ajuns 2010 sa fie un an dezastruos in turism