De ce a ajuns 2010 sa fie un an dezastruos in turism

Email Imprimare PDF

 

De ce a ajuns 2010 sa fie un an dezastruos in turism

Anul 2010 a adus unele dintre cele mai proaste sezoane din turism din ultimii ani si multe hoteluri au fost scoase la vanzare... in lipsa turistilor. Mai mult, bugetul romanilor a tot scazut si majoritatea a preferat sa-si petreaca mult visatul... concediu... acasa cu familia! Ce s-a intamplat?

Mari amatori de calatorii, romanii au fost atenti cu fiecare banut cheltuit in 2010, iar criza si salariile mai mici au facut ca trei din patru romani sa nu plece in vacanta, ci sa-si petreaca zilele libere in familie.

In acest caz, efectele asupra multor dintre agentii nu sunt greu de ghicit. Cele care au supravietuit unui flux de turisti cu buzunarul subtiat au avut incasari cu 10% mai mici fata de anul trecut, potrivit datelor de la Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT).

Pensiuni de vanzare pe Internet

Au fost insa si multe agentii sau chiar hotelieri care nu au castigat pariul cu criza.

Construite in perioada in care romanii isi permiteau sa-si petreaca weekendul la munte sau chiar la mare, mii de pensiuni care au accesat si fonduri europene sunt acum pustii, iar multi proprietari ar vrea sa vanda, dar nu au cui.

Asa se face ca site-uri de vanzari sunt pline de astfel de anunturi, insa cumparatorii lipsesc cu desavarsire.

Mai exista si cateva hoteluri din Baile Herculane care au fost scoase la licitatie pentru ca proprietarul lor - firma Hercules, controlata de omul de afaceri Iosif Armas, se afla in executare silita.

Pentru a cauta unitati de cazare la Baile Herculane, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri De ce a ajuns 2010 sa fie un an dezastruos in turism