Mai rapid spre Baile Felix: Aeroportul din Oradea, modernizat din fonduri europene

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Mai rapid spre Baile Felix: Aeroportul din Oradea, modernizat din fonduri europene

Aeroportul din Oradea ar putea fi modernizat din fonduri europene in urmatorii trei ani. Acest lucru este posibil dupa ce aeroporturile din Cluj si Timisoara, modernizate deja, au fost scoase de la finantarea cu fonduri europene. Autoritatile spera ca aceasta investitie sa contribuie semnificativ la dezvoltarea turismului in judetul Bihor.

Proiectul presupune modernizarea si extinderea pistei, astfel incat sa poata ateriza si avioane mari. Astfel, pista ar urma sa fie extinsa de la 1.800 de metri la 2.100 de metri lungime şi 45  de metri latime.

Lucrarile dureaza trei ani

Daca toate lucrurile merg cum trebuie, lucrarile la modernizarea Aeroportului Oradea ar urma sa inceapa in circa trei luni. Lucrarile dureaza trei ani de la semnarea contractului.

In octombrie 2010, Consiliul Judetean Bihor a inceput modernizarea terminalului, din bugetul propriu. Decizia a fost luata pentru a grabi conformarea Aeroportului din Oradea la normele impuse de intrarea in Spatiul Schengen.

Pista veche de 30 de ani

La ora actuala, Aeroportul Oradea nu are nicio cursa internationala directa, singurele zboruri regulate fara escale fiind cele cu destinatia Bucuresti.

Actuala pista de la Aeroportul Oradea are o lungime de 1.800 m si o latime de 30 m. Vechimea pistei este de circa 30 de ani si este impracticabila pentru avioanele mari. 

Potential turistic

Din 18 tipuri de avioane, care ar putea creste semnificativ numarul de turisti din Bihor, 12 au accesul strict interzis. Un element important al viitorului potential pentru transport este dezvoltarea cererii de turism pentru straini la Oradea, legat de Baile Felix sau alte zone turistice.

Baile Felix
sunt renumtie in intreaga lume pentru apele minerale termale folosite in tratarea mai multor boli. Statiunea ofera, astfel, un potential considerabil de dezvoltare.

Pentru a citi mai multe despre Baile Felix, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri Mai rapid spre Baile Felix: Aeroportul din Oradea, modernizat din fonduri europene