Băile Felix

Băile

 

Staţiunea Băile Felix este situată în partea de nord-vest a României, în judeţul Bihor, la o distanţă de circa 9 km de Oradea şi la 22 km de punctul de trecere a frontierei Borş.

Datorită conţinutului ridicat de săruri minerale medicii internişti recomandă pacienţilor tratamentele sau curele oferite de această staţiune.

Apa termală este benefică pentru tratarea următoarelor afecţiuni:
- Afecţiuni post-traumatice
- Afecţiuni ginecologice
- Afecţiuni reumatismale
- Afecţiuni neurologice
- Afecţiuni asociate
Tratarea pacienţilor se face prin diferite proceduri:
- Băi calde cu ape minerale în căzi şi bazine
- Aerohelioterapie în bazine deschise cu apă termală
- Aerosoli
- Electroterapie
- Hidroterapie
- Kinetoterapie
- Gimnastică medicală
- Saună.
La ora actuală Băile Felix este cea mai mare staţiune cu funcţionare permanentă din România, care dispune de o bogată bază de tratament, băi termale,  bazine de înot, ştranduri în aer liber sau acoperite, pensiuni (în jur de 7000 de locuri de cazare), care oferă condiţii ideale de relaxare, odihnă şi recuperare.
Simbolul staţiunii, "nufărul termal" sau "floarea de lotus" (Nymphaea Lotus var. Termalis), a fost descoperit în anul 1789 de botanistul P. Kitaibel şi denumit în 1908 de către J. Tuzson, care face asemănarea cu nufărul de Nil. În 1931, planta a fost declarată monument al naturii.
La expoziţia mondială din 1896, apelor din această staţiune li s-a acordat medalia de Aur şi Diploma de onoare.

 

Galerie foto

Băile Felix / 1Băile Felix / 2Băile Felix / 3Băile Felix / 4Băile Felix / 5Băile Felix / 6Băile Felix / 7Băile Felix / 8Băile Felix / 9

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Staţiuni balneare Băile Felix