Nőtt a kolozsvári repülőtér utasforgalma

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Nőtt a kolozsvári repülőtér utasforgalma

Tavaly 23 százalékkal nőtt a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtér utasforgalma, és túllépte az egymilliós határt. A Kolozs Megyei Tanács csütörtöki közleménye szerint 2010-ben 1.028.907 utas fordult meg a repülőtéren, míg 2009-ben az utasok száma 834.400 volt.

„A 2010-es év az első volt a kolozsvári repülőtér történetében, amikor az utasok száma elérte az egymilliót. A Kolozsvári Nemzetközi Repülőtér utasforgalma 2010-ben 23 százalékkal nőtt a 2009-es szinthez képest”, áll a közleményben.

A repülőtér vezetése továbbra is tárgyalásokat folytat új légitársaságok megtelepedése, új járatok és a meglévő járatok gyakoribbá tétele érdekében. „Az idei évben valószínűleg növekedni fog a külföldi járatok gyakorisága”, áll a megyei tanács közleményében.

Alin Tişe, a megyei tanács elnöke a közleményben hangsúlyozta, hogy a 2011-re tervezett beruházások, vagyis az új, 3.500 méteres kifutópálya, egy emeletes gépkocsiparkoló és egy szálloda megépítésének célja a repülőtér fejlesztése és az utasforgalom növelése, mivel az európai és nemzetközi légi utasszállítás piaca egyre nagyobb kihívásokkal szembesül.

Kolozsvári szálláslehetőségeket találhatnak itt

Forrás

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Újdonságok és hírek Nőtt a kolozsvári repülőtér utasforgalma