Nőtt a kolozsvári repülőtér utasforgalma

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Nőtt a kolozsvári repülőtér utasforgalma

Tavaly 23 százalékkal nőtt a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtér utasforgalma, és túllépte az egymilliós határt. A Kolozs Megyei Tanács csütörtöki közleménye szerint 2010-ben 1.028.907 utas fordult meg a repülőtéren, míg 2009-ben az utasok száma 834.400 volt.

„A 2010-es év az első volt a kolozsvári repülőtér történetében, amikor az utasok száma elérte az egymilliót. A Kolozsvári Nemzetközi Repülőtér utasforgalma 2010-ben 23 százalékkal nőtt a 2009-es szinthez képest”, áll a közleményben.

A repülőtér vezetése továbbra is tárgyalásokat folytat új légitársaságok megtelepedése, új járatok és a meglévő járatok gyakoribbá tétele érdekében. „Az idei évben valószínűleg növekedni fog a külföldi járatok gyakorisága”, áll a megyei tanács közleményében.

Alin Tişe, a megyei tanács elnöke a közleményben hangsúlyozta, hogy a 2011-re tervezett beruházások, vagyis az új, 3.500 méteres kifutópálya, egy emeletes gépkocsiparkoló és egy szálloda megépítésének célja a repülőtér fejlesztése és az utasforgalom növelése, mivel az európai és nemzetközi légi utasszállítás piaca egyre nagyobb kihívásokkal szembesül.

Kolozsvári szálláslehetőségeket találhatnak itt

Forrás

Rezervare

Aktuális oldal: Újdonságok és hírek Nőtt a kolozsvári repülőtér utasforgalma