Un weekend la Sovata: lacuri, saune si terapii cu program non-stop

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Un weekend la Sovata: lacuri, saune si terapii cu program non-stop

In orice sezon ne-am afla, exista o statiune care ne ofera odihna, relaxare si terapie. Se afla la poalele dinspre Sud-Vest ale Muntilor Gurghiu, la 60 de kilometri est de municipiul Targu Mures. Se numeste Sovata si functioneaza ca si statiune balneara de peste 150 de ani.

Statiunea Sovata este amplasata la o altitudine de aproape 530 de metri. Prima atestare documentara a orasului dateaza din anul 1602, insa ca loc tamaduitor a fost mentionata prima data in 1597.
Clima din statiunea Sovata este una subalpina, perfecta pentru oricare anotimp. Verile sunt racoroase, cu temperatura medie de circa 18 grade Celsius, iar iernile sunt cat se poate de blande, cu temperatura medie de -3 grade.

Terapie la inaltime

Renumele statiunii Sovata se datoreaza lacurilor Ursu (46.000 mp), Alunis (9.000 mp), Verde (5.000 mp), Negru, Rosu, Mierlei si Serpilor. Atat apele clorurate si sodice, cat si namolul din ele au proprietati terapeutice pentru o multitudine de afectiuni, in special pentru cele ginecologice. 

Printre bolile care se pot trata in lacurile din Sovata se numara afectiunile degenerative, inflamatorii si reumatismele. Totodata, pot fi tratate boli ale sistemului nervos periferic, tulburari endocrine sau boli cardiovasculare.

De la saune la discoteci

Dotarile din baza de tratament sunt multiple, existand atat bazine pentru kinetoterapie si instalatii pentru electroterapie, cat si saune, sau sali de gimnastica medicala.

Ca si locuri de recreere, in Sovata exista mai multe sali de jocuri, sala de lectura, cinematograf si discoteci. De asemenea, se pot face excursii la Dealul Saca si la Varful Cireselu.

Cu avionul spre Sovata

Accesul in statiune se face din Drumul National DN13A. Distanta dintre Bucuresti si Sovata, spre exemplu, este de 350 de kilometri si se poate parcurge cu masina in 5 ore si jumatate. 

Exista, insa, si alte variante de transport. Fie cu trenul, fie cu un microbuz, fie chiar cu avionul. Ce-i drept, doar pana la Targu Mures, iar de acolo se ia un microbuz pentru a parcurge cei 60 de kilometri care mai raman.

Autor: Ionut Vasilescu

Pentru a citi si despre alte statiuni balneare din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Atracţii turistice Un weekend la Sovata: lacuri, saune si terapii cu program non-stop