Orasele care atrag anul acesta cei mai multi bani de la turistii straini

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Orasele care atrag anul acesta cei mai multi bani de la turistii straini

Londra continua sa conduca topul oraselor care atrag cei mai multi bani din turism si in acest an, iar Istanbul va inregistra cea mai mare crestere a incasarilor, de peste 30%, arata un studiu al MasterCard.

Potrivit studiului turistii straini vor lasa in Londra in acest an 25,6 miliarde dolari, in timp ce pe pozitia a doua se afla New York cu 20,3 miliarde dolari si Paris pe 3, cu 14,6 miliarde. Bangkok este pe 4, cu 14,4 miliarde dolari, iar Frankfurt pe 5, cu 15 miliarde dolari.  

Sydney este pe pozitia a sasea, chiar daca nu se situeaza in top 20 destinatii globale ca numar de turisti. "Cele mai importante orase ale lumii reprezinta punctele cheie care coaguleaza economia globala. Fara aceste destinatii globale, nu ar exista economia globala", a spus Yuwa Hedrick-Wong, Global Economic Advisor, in cadrul MasterCard Worldwide.

"Daca in trecut orasele au fost evaluate din punct de vedere al capitalului, al bunurilor si serviciilor, informatiile despre dimensiunea umana a globalizarii – zborurile si cheltuielile transfrontaliere - nu au fost niciodata atat de atent analizate. Comertul si investitiile globale sunt importante, dar o mai buna interactivitate la nivel uman cu siguranta ar completa eforturile de stimulare a comertului global, pe un fundament mai echilibrat si mai productiv", a adaugat Hedrick-Wong.    

La nivel de crestere a incasarilor din turism generate de turisti straini, Istanbul este orasul care a urcat cel mai mult, cu 30,1%. Barcelona este pe locul doi la nivel de crestere cu 28,2% si Dubai pe locul 3 cu 24%.    

Hedrick-Wong a precizat ca multe dintre aceste piete emergente inregistreaza cresteri semnificative, atat in ceea ce priveste turistii straini, cat si cheltuielile transfrontaliere, cu rate de crestere ce depasesc 20%. 

„Cresterea turismului international si a cheltuielilor este cu siguranta o tendinta care va continua sa traseze forma viitoare a globalizarii”, a declarat Hedrick-Wong.

„In perioada de post-criza globala, orasele si economia lor urbana vor deveni chiar mai importante in comertul global si in facilitarea schimbului de idei si a fluxului de cunostinte. Pe masura ce nucleul global al economiei se muta catre piete emergente precum Asia, America Latina, Europa Centrala si de Est si Africa, orasele din acest zone vor juca un rol important in redresarea financiara”, a mai spus specialistul MasterCard.  

Conform studiului, se estimeaza ca orase turistice de pe cinci continente vor inregistra in 2011 o crestere de pana la 30%, ca numar de turisti straini si a incasarilor din turism. Dintre toate orasele analizate in studiu, doar trei indica o scadere in ceea ce priveste numarul de sosiri ale turistilor si doua, un declin al cheltuielilor.

Pentru a citi mai mutle si despre Sibiu, votat ca cel mai popular oras din tara noastra si vizitat de numerosi turisti straini, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?units found.

News

You are here: Ştiri Orasele care atrag anul acesta cei mai multi bani de la turistii straini