Mangalia

Mangalia

 

Al doilea oraş al litoralului, Mangalia este o aşezare de aceeaşi vârstă cu Tomisul, fiind în trecut o colonie antică întemeiată de greci care purta numele de Callatis (de la râul Calles din Asia Mică). Numele de azi al staţiunii, Mangalia, vine de la Pangalia, care în greaca bizantina însemna „cea mai frumoasă”.
Descriere : oraş - port maritim, cu o populaţie de peste 40.000 de locuitori, edificat în zona litoralului maritim aparţinând Podişului Dobrogei de Sud, la nord de limanul fluvio - maritim Mangalia. Altitudinal, oraşul este cuprins între 0,5 m în S-SE şi 30 m în NV.

Plaja: Plaja este cu nisip fin şi se întinde între plaja Saturn şi digul de nord al Portului Mangalia. Plaja are o formă circulară. Laţimea cea mai mare o atinge în centru, unde are în jur de 120 metri. Faleza staţiunii este destul de înaltă şi este folosită ca zonă de promenadă.

Activităţi, Obiective: Pentru timpul liber, herghelia Mangalia oferă turiştilor plimbări cu trăsura de-a lungul ţărmului sau lecţii de echitaţie. Totodata, celelalte posibilităţi de recreere şi distracţie sunt numeroase: discoteci, cinematografe, biblioteci, terenuri de sport, excursii cu vaporul sau în celelalte staţiuni. Cea mai sudică staţiune de pe malul Mării Negre, Mangalia se bucură de un incontestabil interes din partea turiştilor veniţi din întreaga lume, îmbinând armonios elementele tradiţionale cu cele moderne.
Principalele Obiective: Herghelia, Ruinele Cetăţii Callatis, Muzeul de Arheologie, Mormântul cu Papirus, Peştera Limanu, Rezervaţia Pădurea Hagieni, Moscheea Esma Han Sultan la 3 km de municipul Mangalia şi 500 m de malul Mării Negre se află - Herghelia Mangalia( care deţine un hipodrom de trap şi galop; oferă plimbări cu trăsura, de-a lungul Mării Negre ).
Hipodromul este deschis de luni până sâmbăta, între orele 13.00 - 18.00, iar sâmbăta, de la 12.00 la 17.00 au loc curse de galop.
Tarife: 2 euro/ oră, plimbare ponei 6 Euro, 10 euro/ oră pentru lecţii de echitaţie.Herghelia de la Mangalia deţine un efectiv de 314 cabaline - 20 iulie 2004
Festivalul de la Callatis: Festivalul "Callatis 2004" din Mangalia, programat în 09 - 15 august.
Ediţia din acest an va debuta cu " Seara Românilor" şi va fi urmat de concursul de frumuseţe" Miss Diaspora";
"Dialog al generaţiilor", "Callatis ca-n basme" , "Dame' n Callatis", "Callatis la masculin", " Europa Top Hit" iar la sfârşit se va acorda " Steaua de Mare" - 20 iulie 2004
Gala Tânărului Actor - în luna august.

Tratament: Factorii de cură naturală sunt apa mării, apele minerale sulfuroase mezotermale (21-28°C) provenite de la izvoare din partea de nord a oraşului, din zona plajei dintre staţiunile Saturn şi Venus, nămolul sulfuros de turbă, care este bogat în minerale şi este extras din mlaştinile din nordul oraşului şi clima marină bogată în aerosoli salini şi radiaţia solară. Toate acestea au un efect întăritor asupra organismului uman.
Staţiunea este recomandată pentru petrecerea vacanţei şi pentru tratamentul bolilor degenerative, inflamatorii, şi reumatice, al bolilor sistemului nervos central şi periferic, al bolilor ginecologice şi al anumitor boli dermatologice, respiratorii, cardiovasculare, endocrinologice, ORL etc.
Staţiunea are două baze de tratament moderne: Hotel Mangalia  - dotat cu instalaţii de tratament proprii (patru bazine pentru kinetoterapie cu apă sulfuroasă, o secţie pentru electroterapie, două secţii pentru hidroterapie, o secţie de pneumoterapie, săli de gimnastică medicală şi saloane pentru masaj, cabinete de geriatrie, laboratoare pentru analize şi investigaţii, cabinete pentru acupunctură, bazine cu apă de mare încălzită etc.) şi un Sanatoriu Balnear pentru recuperare.

 

Galerie foto

Mangalia / 1Mangalia / 2Mangalia / 3Mangalia / 4Mangalia / 5Mangalia / 6

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Litoral Marea Neagră Mangalia