Eforie Sud

Eforie

 

Încă din 1899, aici a fost inaugurat Hotelul Movila iar în jurul acestuia au fost construite băi calde pentru tratament. Din 1928 Eforie Sud este declarată staţiune balneară, iar între cele două războaie mondiale a devenit oraş. Profilul staţiunii este unul balneoclimateric, cu baze de tratament la standarde internaţionale, acoperind o gamă foarte largă de afecţiuni.
În acelaşi timp aici veţi avea posibilităţi de relaxare şi distracţie, în staţiune fiind numeroase restaurante cu specific tradiţional sau internaţional, baruri, piscine, terase, cluburi de noapte, baze de agrement precum terenuri de sport, accesorii pentru activităţi nautice.
Staţiunea Eforie Sud este situată la nord de Dealul Tuzla între Marea Neagră şi Lacul Techirghiol, în imediata apropiere a Staţiunii Eforie Nord şi este recomandată pentru tratamentul cu nămol şi băi în apele lacului Techirghiol, în tratarea afecţiunilor locomotorii şi reumatismale în aer liber cu nămol sapropelic în centrul balnear "Băile Reci".
Eforie Sud este o staţiune balneară, cu baze de tratament la standarde internaţionale, aici aveţi posibilitatea de relaxare şi distracţie, în staţiune fiind numeroase restaurante cu specific tradiţional sau internaţional, baruri, piscine, terase, cluburi de noapte, baze de agrement.
Staţiunea este recomandată îndeosebi pentru cei care caută liniştea, tarife mai mici la serviciile turistice şi pentru tratamente balneare.
Atracţia principală a staţiunii o reprezintă „Băile Reci” cu nămol, complet modernizate. În Eforie Sud există şi un Sanatoriu pentru copii cu afecţiuni reumatologice cu regim permanent, care tratează în principal slăbiciunea fizică şi rahitismul.

Plaja: Plaja este cea mai îngustă dintre toate staţiunile litoralului nostru datorită eroziunii accentuate şi lipsei de investiţii pentru protecţie. Faleza este foarte înaltă, accesul pe plajă se face pe scări. Trebuie menţionat că în partea de nord a staţiunii, mai precis porţiunea dintre Eforie Sud şi Eforie Nord, pe o distanţă de circa 2 km există o plajă foarte bună. Sunt şi porţiuni foarte mari de plajă cu nisip fin. Este o staţiune foarte frumoasă caracterizată de linişte, panoramă superbă, preţuri mici şi multă verdeaţă.

Activităţi, Obiective: Staţiunea se mai distinge printr-un promontoriu de calcar şi prin faleza de la înălţimea căreia se deschide o splendidă panoramă. Teatrul în aer liber, bazele de agrement şi posibilităţile de practicare a sporturilor nautice.
Din staţiune se pot organiza excursii interne ca: turul municipiului Constanţa, turul Dobrogei, a Deltei Dunării, degustări de vinuri la Murfatlar, vizitarea mănăstirilor din nordul Dobrogei.
Se poate face o excursie cu vaporul de o zi, în Delta Dunării, cu plecare de la Tulcea ori din localitatea Jurilovca.

 

Galerie foto

Eforie Sud / 1Eforie Sud / 2Eforie Sud / 3Eforie Sud / 4Eforie Sud / 5

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Litoral Marea Neagră Eforie Sud