Multe agenţii de turism fac bani din bilete de tren pe rute externe

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Agenţiile de turism Perfect Tour şi Aerotravel, distribuitorii locali ai biletelor de tren ale operatorului Rail Europe, care reprezintă 35 de companii feroviare din Europa, au vândut anul trecut 900 de bilete la trenurile internaţionale, precum TGV sau Eurostar, în valoare totală de aproape 60.000 de euro.

Pe de altă parte, cele două agenţii de turism au vândut împreună mai puţin de 200 de bilete la trenurile companiei de stat CFR Călători.

"Anul trecut am vândut în total 600 de bilete la trenurile de mare viteză din Europa, în valoare de 22.000 de euro. Din această sumă, agenţiei i-au revenit aproape 10%", a declarat Sorin Văduvoiu, directorul general al agenţiei de turism Perfect Tour, care a semnat un parteneriat cu Rail Europe la sfârşitul anului 2009.

Rail Europe, înregistrată în America de Nord şi care este deţinută de compania de căi ferate a Franţei (SNCF) şi de cea a Elveţiei (SBB), este cel mai mare distribuitor de bilete de tren pentru 35 de companii feroviare din Europa, anual livrând bilete pentru un million de pasageri, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

"Dacă la trenurile din străinătate am vândut 600 de bilete anul trecut, pentru CFR Călători nu putem vorbi nici măcar de 100 de bilete. Explicaţia constă în faptul că românii fug de trenurile româneşti", a mai spus Văduvoiu.

Dacă până în 2010, biletele de tren ale CFR Călători se vindeau doar în gări şi în agenţiile de voiaj ale CFR Călători, de anul trecut transportatorul feroviar de stat a început să dezvolte sistemul de distribuţie a biletelor de tren şi a semnat contracte cu peste 100 de agenţii de turism, care au devenit distribuitori autorizaţi ai biletelor de tren.

Pentru a cauta cazare in Bucuresti, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.zf.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Multe agenţii de turism fac bani din bilete de tren pe rute externe