Stațiune montană, paravan pentru un tun imobiliar dat într-o zonă protejată

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Ecologiştii acuză instituţii şi oameni cu funcţii importante de abuz în serviciu şi de trafic de influenţă. Printre numele vehiculate se numără Gavrilă Ghilea, prefectul de Bihor, şi Ştefan Seremi, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

Investiţia Companiei de Turism, Hoteluri şi Restaurante „Padiş”, care vrea să facă o staţiune în zona Padiş, este catalogată de ecologiştii de la Centul Regional de Supraveghere Ecologică (CRSE) drept „tun imobiliar”. Scandalul dintre ecologişti şi investitori a început în urmă cu aproape 8 ani.
Mai exact, Mihai Togor, preşedintele CRSE, a spus astăzi că, în urma unor investigaţii, au descoperit mai multe nume importante, implicate în promovarea proiectului din Padiş, în baza unor falsuri. Togor susţine că în zona unde ar urma să fie ridicată staţiunea montana nu se poate construi nimic, deoarece este Zonă de Conservare Specială. „Cei care au iniţiat proiectul vor să schimbe zonarea pentru a putea construi acolo”, a spus Togor. Potrivit preşedintelui CRSE, printre cei implicaţi în acest demers ar fi Ştefan Seremi, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, şi Gavrilă Ghilea, actualul prefect de Bihor, care este acuzat că este direct interesat de realizarea staţiunii, în condiţiile în care este acţionar majoritar la o firmă care deţine peste 3.000 de metri pătraţi acolo.

Pentru a cauta cazare la Padis, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.adevarul.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?units found.

News

You are here: Ştiri Stațiune montană, paravan pentru un tun imobiliar dat într-o zonă protejată