Cum va imbunatati imaginea Romaniei investitia de 400 mil. lei in sport

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Cum va imbunatati imaginea Romaniei investitia de 400 mil. lei in sport

Romania a investit in ultimii 3 ani peste 400 de milioane de lei in infrastructura turistica si sportiva, pentru a putea gazdui Festivalului Olimpic al Tineretului European de iarna. Schimbarile aduse de aceste investitii participa activ la imbunatatirea imaginii de tara a Romaniei.

Unul dintre proiectele de succes este Centrul de sarituri cu schiurile Rasnov, singurul din Europa de Sud-Est acreditat de Federatia Internationala de Schi (FIS). Evaluarile finale ale echipelor tehnice ale Comitetului Olimpic European au validat Romania pentru a gazdui in luna februarie a anului 2013 Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). 

„Reconstructia Centrului de sarituri cu schiurile Rasnov nu este doar un pas inainte pentru sportul romanesc, ci un demers cu greutate capabil sa imbunatateasca imaginea de tara a Romaniei”, a spus   Andreea Strugaru, Managing Partner Aluterm Group, jucator in industria constructiilor din Romania care a contribuit la acest proiect.  

In luna octombrie, directorul Federatiei Internationale de Schi pentru competitiile de sarituri cu schiurile, Walter Hofer, a facut o vizita la Rasnov pentru evaluarea situatiei inainte de FOTE. 

Acesta a declarat ca “pentru FIS, promovarea acestei discipline in tarile din Est este o prioritate. Personal, vad Romania alaturi de state ca Polonia, Cehia, sau Slovenia”.   

Cea mai importanta investitie in infrastructura sportiva destinata sporturilor de iarna s-a facut la Rasnov, unde s-au construit patru trambuline pentru sarituri cu schiurile cu punctul de constructie (punctul K) la 15, 35, 64 si 90 de metri. Povestea acestui complex sportiv incepe in 1936, cand a fost amenajata prima trambulina pentru sarituri cu schiurile (reconstruita in 1947).

Pentru informatii despre unitati de cazare din Rasnov accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness,ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri Cum va imbunatati imaginea Romaniei investitia de 400 mil. lei in sport