Cinci orașe europene unde să îți bei cafeaua

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Cinci orașe europene unde să îți bei cafeaua

 

Când călătorești, o doză de cafeină, atent preparată și servită, este exact ce îți trebuie înainte de a porni la explorat. Mai târziu, după câteva obiective turistice sau activități trecute în palmares, o cafea sorbită leneș într-o cafenea cu dichis te face să îți spui că viața nu e chiar așa de rea.

Deci, unde se beau cele mai bune cafele pe bătrânul continent? Publicațiile de travel se contrazic în general pe această temă, de exemplu unele omițând – scandalos! – Viena din recomandări, iar altele trecând cu vederea cafeaua italiană. Am pus până la urmă cap la cap mai multe topuri „de specialitate”și am adăugat câte ceva din experiențele redactorilor cluj.travel și iată ce a ieșit.

Viena. O grămadă de orașe sunt mândre de tradiția cafenelelor lor, dar numai Viena se poate lăuda ca a introdus știința de a bea această licoare în Patrimoniul UNESCO. Încă din secolul al XVII-lea, orașul se laudă cu cafenelele sale cu mese de marmură și scaune Thonet. În medie, pe lista unei cafenele respectabile se găsesc peste 20 de feluri de cafea, așa că studiați-o atent și nu vă temeți să cereți ajutor chelnerilor, dispuși oricând să vă ajute.

Roma. În Roma găsești de băut o cafea aproape oriunde. Este de parcă tot orașul și-ar trage seva din cofeină. Cappuccino, macchiato, espresso, la fel ca pastele și picturile renascentise, împânzesc orașul. Și la fel ca ele, sunt o formă de artă. Specialiștii în cafea, numiți „baristi”, sunt foarte atenți cu alesul boabelor, al mașinilor de făcut cafea și prezentarea cafelei.

Pentru a citi alte știri turistice accesați această secțiune a site-ului nostru

Citește mai mult...

Sursa:www.cluj.travel

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Cinci orașe europene unde să îți bei cafeaua