Curent electric la refugiile de creasta din masivul Fagaras, proiect pilot de 6.000 de dolari

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Curent electric la refugiile de creasta din masivul Fagaras, proiect pilot de 6.000 de dolari

Asociatia pentru Ecologie si Turism Montan Ecoxtrem a montat cu sprijinul Serviciului Salvamont Arges panouri fotovoltaice la refugiile de creasta din masivul Fagaras in a doua jumatate a lunii august. Initiativa este o premiera in Romania si constituie un proiect pilot. Costul total al instalatiilor s-a ridicat la suma de 6.000 de dolari.

Panourile fotovoltaice reprezinta cea mai eficienta solutie pentru a asigura electricitate in locurile izolate. Scara, Cota 2000, Fereastra Zmeilor, Podul Giurgiului, Fereastra Mica si Iezer sunt cele 6 refugii din muntii Fagaras unde turistii vor avea lumina si unde isi vor putea incarca telefoanele mobile, aparatele foto, GPS sau alte dispozitive electronice la prizele tip “bricheta de masina”.

“Oferind posibilitatea turistilor de a avea in permanenta un telefon incarcat pentru a apela serviciul salvamont sau de a se putea localiza prin GPS, speram sa putem preveni foarte multe din situatiile care ar putea degenera in accidente grave, reducand astfel numarul interventiilor”, a mentionat Ion Sanduloiu, seful Salvamont Arges.

Panourile si materialele necesare proiectului au fost asigurate de compania HighTech Passport si furnizate de Petawatt Energia, costul acestora ridicandu-se la 6.000 de dolari.  

“Initiativa a venit din partea lui Frederic Enea, un argesean care, desi este stabilit in SUA, a ramas cu gandul la drumetiile din muntii Romaniei. Prin acest proiect, compania sponsor HighTech Passport si Asociatia Ecoxtrem spera sa incurajeze turismul de trekking si de aventura din tara noastra si sa contribuie la aprofundarea conceptului de dezvoltare durabila, prin folosirea surselor regenerabile de energie”, a spus Oana Pirjolea, Presedintele Asociatiei Ecoxtrem. 

Initiatorii proiectului sunt increzatori ca un rezultat pozitiv va atrage dupa sine si alte proiecte de investitii si demersuri ale autoritatilor locale si centrale in vederea utilarii celorlaltor refugii din muntii Romaniei, in linie cu Directivele UE privind sursele regenerabile.

Pentru a citi si despre alte statiuni montane din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Ştiri Curent electric la refugiile de creasta din masivul Fagaras, proiect pilot de 6.000 de dolari