Ierarhia celor mai mari companii hoteliere locale, "aruncata in aer". Vezi cum s-a modificat topul

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Ierarhia celor mai mari companii hoteliere locale,

Proprietarul Marriott nu mai este liderul pietei hoteliere locale, dupa ce a detinut suprematia mai multi ani, iar compania sindicalistilor a cazut din top 5. DailyBusiness.ro va prezinta noul top al celor mai mari incasari din domeniul hotelier, intr-un an in care marile companii s-au luptat sa isi scada pierderile.
In 2010, singura firma din top 5 care a inregistrat profit este Pro Hotels, compania fratilor Negoita. Afacerea hoteliera a lui George Copos a trecut pe pierdere, dupa ce anul trecut inregistrase un profit redus.

Singura firma care a inregistrat cresteri notabile ale cifrei de afaceri este Bucuresti Turism, iar Continetal Hotels a inregistrat o crestere foarte mica, afacerile sale fiind mai degraba stabile.

Cea mai mare scadere a cifrei de afaceri a inregistrat-o Pro Hotels, firma care a reusit insa sa treaca pe profit. Proprietarii Marriott si Bucuresti Turism au reusit sa isi diminueze pierderile cu 80%, respectiv 60%.

1. Compania Bucuresti Turism, firma care detine hotelul Radisson Blu din Capitala, a ajuns in 2010 lider de piata, dupa cifra de afaceri. Astfel, potrivit Ministerului Finantelor, compania a avut in 2010 o cifra de afaceri de 105 milioane lei, in crestere cu 6% fata de 2009. Anul trecut, compania hoteliera a inregistrat pierderi de 13 milioane lei, in scadere cu 62% fata de nivelul din 2009.  

2. Societatea Companiilor Hoteliere Grand, proprietarul unitatii hoteliere Marriott din Capitala a inregistrat in 2010, afaceri de 98, 5 milioane lei, in scadere cu circa 10% fata de volumul de 109 milioane lei din 2009. Compania a reusit, insa, sa isi diminueze pierderile cu peste 80%, ajungand la 10,7 milioane lei, fata de 58,6 milioane lei in 2009.  

3.Ana Hotels, compania omului de afaceri George Copos, a realizat in 2010 afaceri de 97 milioane lei, in scadere fata de nivelul de 107 mil. lei din 2009.  De asemenea, afacerea hoteliera a omului de afaceri a trecut pe pierdere in 2010, dupa ce in 2009 profitul a scazut de 13 ori la sub 1 milion lei. In 2010, compania a inregistrat pierderi de 8,3 milioane lei.

Pentru a citi mai multe despre hotelul Mariott, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Ştiri Ierarhia celor mai mari companii hoteliere locale, "aruncata in aer". Vezi cum s-a modificat topul