„Dacul adormit”: Un sfinx verde pe cale de disparitie, descoperit langa Slanic Prahova (FOTO)

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

„Dacul adormit”: Un sfinx verde pe cale de disparitie, descoperit langa Slanic Prahova (FOTO)


Un cititor al site-ului Skytrip.ro a trimis pe adresa de mail a redactiei o fotografie impresionanta, care surprinde ceea ce pare a fi un nou sfinx, despre care nu exista prea multe detalii. Dan Holban este numele celui care a dorit sa impartaseasca descoperirea cu toti cititorii Skytrip.ro, iar Muntele Verde (Piatra Verde) este locul unde a fost facuta fotografia. 

Imaginea surprinde un chip uman sculptat in piatra inedita de culoare verde. Figura se poate vedea mai clar daca fotografia este rotita la 90 de grade, dupa cum ne-a precizat Dan Holban.

Autorul fotografiei sustine ca el si familia sa au numit descoperirea "Dacul adormit". Numele este unul inspirat, tinand cont de asemanarea chipului sculptat cu figura regelui dac Decebal, care a domnit intre anii 87-106, asa cum este infatisata pe Columna lui Traian.

Culoare influentata de ploi

Muntele Verde, cunoscut si sub numele de Piatra Verde, se afla langa Slanic Prahova. Obiectivul, mai putin cunoscut, este format din tuf vulcanic, o roca formata prin acumularea si consolidarea cenusii provenite din eruptiile vulcanice. 

Culoarea mineralului este influentata de umiditatea atmosferica, astfel ca, dupa ploaie, nuanta de verde este mult mai intensa decat in mod obisnuit. 

Pe cale de disparitie

Muntele Verde se poate vedea si din centrul Slanicului. Pentru a ajunge la acest obiectiv, se trece prin Grosani si apoi pe drumul asfaltat ce leaga Slanic Prahova de Valenii de Munte. 

Figura descoperita risca sa dispara in curand, intrucat roca este macinata pe zi de trece. Obiectivul ar putea fi salvat, insa, daca se intervine la timp si ar putea deveni, astfel, o atractie turistica similara faimosului Sfinx din Bucegi. 

Acesta nu este singurul chip sculptat in natura din Romania. Sfinxul din masivul Breazau si Sfinxul Maramuresului sunt doi dintre fratii Sfinxului din Bucegi, cel din Maramures fiind descoperit recent de un ecologist.

Pentru a citi si despre Sfinxul descoperit in Bucegi, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Ştiri „Dacul adormit”: Un sfinx verde pe cale de disparitie, descoperit langa Slanic Prahova (FOTO)