In 2011, romanii vor cheltui 8 milioane de euro pe croaziere. Care sunt cele mai cautate destinatii

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

In 2011, romanii vor cheltui 8 milioane de euro pe croaziere. Care sunt cele mai cautate destinatii

Peste 9.000 de romani vor pleca in acest an in excursii pe vase de croaziera si vor plati pe vacante mai mult de opt milioane de euro, dupa ce in 2010 cheltuielile aferente celor 8.000 de turisti au fost de 6,5 milioane de euro, potrivit agentiilor specializate in acest tip de turism.

Circa 9.000 de romani vor calatori in acest an pe vasele de croaziera din intreaga lume, in crestere semnificativa fata de anul anterior, cand au fost aproximativ 8.000 de turisti. Cheltuielile totale pentru cazarea pe vase sunt estimate la peste 8 milioane de euro, fata de 6,5 milioane de euro anul trecut", a declarat Nicolae Demetriade, proprietarul agentiei de turism World Travel, prin intermediul careia vor pleca in acest an pe croaziere peste 2.000 de romani, cu 20% mai mult comparativ cu anul trecut, potrivit Mediafax.

Romanii cheltuie, in medie, 1.000-1.200 de euro. Cele mai solicitate vacante la World Travel sunt croazierele in tarile nordice, pe al caror traseu este inclus si Sankt Petersburg, dar si circuite in America de Sud, cu plecare din Chile, pana la Capul Horn, stramtoarea Magelan, Argentina si Uruguay.

Ioan Basea, proprietarul firmei croaziere.net, spune ca cea mai scumpa vacanta vanduta anul trecut a fost o combinatie de trei croaziere catre un cuplu, care a durat doua luni si a costat 60.000 de euro.

Cele mai solicitate destinatii au costat insa mult mai putin, respectiv cele pe Marea Mediterana, intre 400 si 2.500 de euro de persoana, in functie de tipul cabinei si de momentul rezervarii. In aceeasi categorie se inscriu si excursiile la fiordurile norvegiene (900-4.000 euro/persoana) si cele din zona Scandinaviei, cu preturi cuprinse intre 700 si 3.000 de euro.

In topul vacantelor ieftine sunt croazierele in Mediterana Centrala, care dureaza 8 zile si costa 299 de euro de persoana, fara transport, sau 450 de euro, cu zbor inclus.

La Perfect Tour, agentie de turism prin care au plecat anul trecut pe croaziere peste 2.000 de romani, cele mai cautate circuite sunt in tarile nordice, vestul Mediteranei si insulele grecesti, iar tarifele sunt cuprinse intre 298 si 2.500 de euro de persoana.

Pentru a citi si despre o croaziera cu hotelul plutitor din Delta, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?units found.

News

You are here: Ştiri In 2011, romanii vor cheltui 8 milioane de euro pe croaziere. Care sunt cele mai cautate destinatii