Unic in Europa: Muntele de Sare din Slanic Prahova si legendele Grotei Miresei

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Unic in Europa: Muntele de Sare din Slanic Prahova si legendele Grotei Miresei

Cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova, ramane una dintre cele mai importante statiuni balneoclimaterice din Romania. Este situata intre Valea Prahovei si  Valea Teleajenului, la o altitudine de 400 m. 

Printre atractiile sale se numara Baia Baicului, Salina Unirea si Muntele de Sare, unic in lume, cu faimoasa Grota Miresiei. Aceasta din urma isi trage numele dintr-o intamplare tragica si atrage lunar zeci de turisti.  

Muntele de Sare, monument al naturii

Muntele de Sare a fost si este in continuare modelat de apa ploilor in sare. Formarea sa nu are cauze exclusiv natural. In jurul anului 1800, aici au existat 6 ocne de sare care ulterior s-au prabusit, iar ca urmare a fenomenelor naturale (eroziune, cutremure, alunecari de teren) s-au desavarsit formele actuale de relief. 

Muntele de Sare
a fost declarat rezervatie naturala geologica si geomorfologica prin 1954. Dupa 1970, in acest complex a fost deschisa vizitatorilor Salina Unirea

Povestea miresei de la Slanic

Muntele de Sare cuprinde un alt obiectiv cel putin la fel de faimos. Grota Miresei, formata in jurul anului 1915, prin prabusirea unei mine de sare. 

Numele acestui obiectiv se trage dintr-o intamplare tragica, petrecuta in preajma formarii grotei. O tanara mireasa a fugit atunci la Muntele de Sare si s-a aruncat in gol, pentru ca parintii ar fi obligat-o sa se casatoreasca cu un barbat pe care nu il iubea. Tanara nu a supravietuit impactului, iar localnicii au numit de atunci locul Grota Miresei

O alta legenda spune ca apa sarata aflata la baza grotei ar fi lacrimile unei printese ramase fara printul ei.

Pentru a cauta cazare in judetul Prahova, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?units found.

News

You are here: Ştiri Unic in Europa: Muntele de Sare din Slanic Prahova si legendele Grotei Miresei