Un serviciu online de inchirieri de camere private, evaluat la 1,3 mld. $ dupa ultima runda de finantare

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Serviciul online Airbnb, care permite calatorilor sa inchirieze camere in resedinte private din toata lumea, a strans 112 milioane de dolari intr-o runda de finantare care evalueaza compania la 1,3 miliarde de dolari, potrivit Financial Times.

La finantare au participat Digital Sky Technologies si General Catalyst.

Compania va folosi banii stransi pentru a se extinde pe pietele globale, in special in Europa si Brazilia.

In incercarea de a patrunde pe piata europeana, compania se va confrunta cu concurenta serviciilor online germane similare ca 9flats si Wimdu.

De la lansare, care a avut loc in 2008, Airbnb a facilitat rezervarea a peste 2 milioane de nopti de cazare.

Compania intervieveaza proprietarii de locuinte si publica recenzii pe site pentru a creste increderea consumatorilor. Totodata, serviciul online se ocupa si de intermedierea platilor.

Aproximativ 55% din veniturile companiei au fost generate de turisti care au efectuat calatorii internationale, iar serviciul spera sa profite de Jocurile Olimpice din 2012, care se vor desfasura la Londra.

Londra este al doilea oras din Europa, dupa popularitatea in randul utilizatorilor Airbnb. Peste 70.000 de nopti de cazare au fost rezervate in capitala britanica prin intermediul Airbnb, iar 1.500 de locuinte sunt disponibile pe site, potrivit sursei citate.

Petru a citi si despre serviciul online prin care se pot explora virtual castelele Peles si Pelisor, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri Un serviciu online de inchirieri de camere private, evaluat la 1,3 mld. $ dupa ultima runda de finantare